Viikuna-ricottasalaatti
Nyt niitä taas saa. Kypsiä, violetteja viikunoita. Jos et vielä ole maistanut, niin kipin kapin kauppaan, ennen kuin sesonki päättyy. Nopein, näyttävin ja herkullisin tapa loihtia viikunoista ateria on kasata niistä, ricotta-juustosta ja prosciuttosta salaatti, joka maustetaan salviavoilla ja vaahterasiirapilla. Arki-illan kevytluksusta.
Viikuna-ricottasalaatti (yhdelle)
- 2 kypsää viikunaa
- 2 siivua prosciuttoa, serranoa tai vastaavaa
- 125 g ricotta-juustoa
- 5-10 lehteä salviaa
- noin 1 rkl voita
- liraus vaahtersiirappia
Leikkaa viikunat neljään osaan. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää sekaan salvianlehdet. Anna tiristä muutama minuutti.
Kasaa juusto, viikunalohkot ja lihaviipaleet lautaselle. Mausta viikunat hyvin kevyesti vaahterasiirapilla ja kruunaa annos valuttamalla salviavoita päälle.
Jos ääntä kohti kauhomiselta maltat, pysähdy hetkeksi ihastelemaan pinkkiä haarukallista.