Itsetehdyt kurpitsaraviolit salviavoissa ja sininen hetki
Päätin aloittaa omatekoiset pastakokeilut ravioleista, sillä niihin ei tarvita pastakonetta tai tuntien näpertelyä. Täytteeksi sopii tähän aikaan vuodesta butternut-kurpitsa ja kastikkeeksi yksinkertainen ja nopea salviavoi. Tuloksena ihanan kotikutoiset, suussasulavat tyynyt.
Kurpitsaraviolit (kahdelle):
Pasta:
- 200 g durumvehnäjauhoja
- 4 kananmunan keltuaista
- ripaus suolaa
Täyte:
- 125 g ricotta-juustoa
- 200 g butternut-kurpitsaa ilman kuorta kuutioituna
- 2 siivua pekonia (masuteeksi)
- oliiviöljyä
- 1 kynsi valkosipulia
Tarjoiluun:
- 2 rkl voita
- nippu salvianlehtiä
- parmesaania
Aloita taikinasta. Sekoita jauhot ja ripaus suolaa keltuaisiin ja lisää vettä, kunnes koostumus muistuttaa pizzataikinaa. Vaivaa taikina joustavaksi. Jauhota, kelmuta ja anna seistä jääkaapissa 30 minuuttia.
Hauduta taikinan seistessä kurpitsakuutiot pannulla pehmeiksi pekoniviipaleiden ja valkosipulin kanssa. Poista pekoni. Soseuta kurpitsa esimerkiksi perunasurvimella. Anna jäähtyä.
Kauli pastataikina kahdeksi ohueksi suorakaiteeksi hyvin jauhotetulla alustalla. Voit myös venytellä sitä ilmassa käsin. Note to self: jauhoja kannattaa lisäillä aina tarpeen vaatiessa, ettei taikina tartu kiinni alustaan. Mieluummin liikaa, sillä valmiiden tyynyjen repiminen irti pöydästä ei enää parin hajonneen kappaleen jälkeen naurattanut…
Lusikoi ricottaa ja kurpitsasosetta toiselle taikinalevylle 16 keoksi muutaman sentin välein. Nosta toinen taikinalevy kekojen päälle ja painele huolellisesti kiinni alempaan levyyn.
Leikkaa 16 tyynyksi.
Sulata voita paistinpannulla ja lisää salvianlehdet mukaan antamaan makua. Kuumenna, mutta älä päästä salviaa palamaan.
Keitä ravioleja muutama minuutti suuressa kattilassa suolatussa, kiehuvassa vedessä.
Tarjoa salviavoin ja parmesaaniraasteen kanssa. Tunnelmavalaistuksessa ja haikeana siitä, ettei tämän vuoden puolella välttämättä syödä enää arkipäivällisiä luonnonvalossa.