Mitä tehdä ”supermakeille” kirsikoille, jotka paljastuvatkin vähemmän supermakeiksi

kirsikat.jpg

En ole eläessäni ostanut supermakeana myytävää kirsikkalitraa, jonka koko sisältö olisi supermakeaa. Vähintään 1/3 kirsikoista on poimittu liian raakana tai mätänevän kypsänä. Tunnen itseni kerta toisensa jälkeen huijatuksi ja 5 euroa köyhemmäksi. Tänä kesänä päätin, että kun en voi tätä epäkohtaa maailmasta poistaa, voin edes opetella käyttämään ne pussin pohjalle jäävät hylkiöt hyödyksi.

Tähän mennessä olen keksinyt kaksi tapaa taikoa huijausmakeista kirsikoista oikeasti makeita: hieman raaoille yksilöille sopii parhaiten pannukakkua muistuttava ranskalainen clafoutis, ja oikein pahanmakuisille kirsikkacrumble. Molemmat alkavat kirsikoiden halkaisemisella ja kivien poistamisella.

kirsikkahalves.jpg

Clafoutis (yhdelle tai kahdelle)

  • vähintään 200 g kirsikoita
  • 2 kananmunaa
  • ihan pieni ripaus suolaa
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • vajaa 1 dl maitoa
  • 2 kukkurallista ruokalusikallista sokeria

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele pieni vuoka. Vatkaa munat, jauho, puolet sokerista ja suola yhteen. Lisää maito vähitellen sekoittamista jatkaen. Lado kirsikat vuoan pohjalle ja kaada taikina päälle. Paista uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Ripottele jäljellä oleva sokeri kuuman paistoksen päälle.

Ihanan kevyttä mutta silti makeaa – nam!

clafoutis.jpg

Kirsikkacrumble

Crumble kuuluukin sitten sarjaan ”voilla ja sokerilla kuorrutettua”. Aikamoinen hc-herkku. Periaate on kuitenkin yksinkertainen ja valmistaminen helppoa: voidellaan vuoka, kirsikat vuoan pohjalle, sekoitetaan itseä miellyttävässä suhteessa kaurahiutaleita, jauhoja, fariinisokeria ja voita tahmeahkoksi muruseokseksi, murustellaan se kirsikoiden päälle ja työnnetään 200-225 -asteiseen uuniin 20-30 minuutiksi.

  • Kirsikioita
  • Kaurahiutaleita
  • Vehnä- tai ruisjauhoja
  • Fariinisokeria
  • Voita

kirsikkacrumble.jpg

Kumpaankin reseptiin voi varmasti käyttää kirsikoiden sijasta muita marjoja tai hedelmiä.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.