Kurpitsa-vuohenjuustolasagne
En olisi ikinä uskonut tykkääväni lihattomasta lasagnesta. Sitten kurpitsasesongin huumassa kokeilin tätä Nigellan joulukeittokirjan ohjetta*. Ja huomasin olleeni väärässä.
*Seuraava resepti on oma sovellukseni Nigellan ohjeesta.
Kurpitsa-vuohenjuustolasagne (4-6 annosta)
Kurpitsatäyte:
- 1 butternut-kurpitsa kuorittuna ja kuutioituna n. 1 cm:n paloiksi
- oliiviöljyä
- suolaa
- salvianlehtiä
- voita
Tomaattikastike:
- oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 pieni sipuli hienonnettuna
- 1 rkl sokeria
- suolaa
- 500 g paseerattua tomaattia
Juustotäyte:
- 300 g levittyvää, pehmeää, kuoretonta vuohenjuustoa
- 125 g ricottaa
- 1 kananmuna
- suolaa
Kokoamiseen:
- 250 g lasagnelevyjä
- 125 g mozzarellaa viipaloituna
Kierittele kurpitsakuutiot öljyssä, suolaa ja paahda pehmeiksi 190-asteisessa uunissa eli noin 30 minuuttia. Sulata voita paistinpannulla ja paista salvianlehtiä hetki. Sekoita salviavoi kurpitsapaloihin.
Tee tomaattikastike kurpitsan paahtuessa: kuullota sipuleita öljyssä, lisää tomaatti ja mausta suolalla ja sokerilla. Anna hautua.
Vatkaa kananmuna ja sekoita vuohenjuustoon ja ricottaan. Mausta tarvittaessa suolalla.
Kokoa aineista ja lasagnelevyistä tasisia kerroksia vuokaan. Peitä ylin levy huolellisesti juustotäytteellä, tomaattikastikkeella ja mozzarellaviipaleilla.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Maistuu täydelliseltä myös seuraavana päivänä!