Eggnog
Rommilla ja joulumausteilla terästetty eggnog on pehmeän maitoinen vaihtoehto glögille. Kardemumma ei perinteiseen versioon kuulu, mutta minusta se sopii mukaan loistavasti.
Eggnog (kahdelle)
- 4 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- 2 kananmunaa
- mausteneilikoita
- 2 kanelitankoa
- kokonaisia kardemumman jyviä
- vaniljajauhetta
- pari lusikallista sokeria
- tummaa rommia
- tarjoiluun muskottipähkinää
Kiehauta maito mausteiden kanssa ja keitä sekoitellen 5 minuuttia. Ota liedeltä ja jätä maustumaan vähintään 10 minuutiksi.
Vatkaa sillä aikaa kerma.
Siivilöi hieman jäähtynyt maito ja sekoita siihen kananmunat. Mausta sokerilla. Siirrä kattilaan ja lämmitä. Sekoita lopuksi mukaan rommi ja kermavaahto.
Kaada mukeihin ja ripottele koristeeksi muskottipähkinää.
Nauti sohvannurkassa peittoon kääriytyneenä kynttilänvalossa.
Hyvää 2. adventtiviikonloppua kaikille!