Talvinen kuhakeitto
Appelsiini, hunaja ja dijon-sinappi ovat yllättävä, mutta toimiva makuyhdistelmä muuten yksinkertaisessa kalakeitossa.
Kuhakeitto (kahdelle)
- voita
- öljyä
- 2 shalottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 purjo (valkoinen osa)
- 1 appelsiinin mehu
- 1 rkl hunajaa
- 8 dl vettä tai kalalientä
- 10 kokonaista valkopippuria
- 3 rkl dijon-sinappia
- suolaa
- 200 g kuhafileetä
- 2 rkl creme fraichea
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Viipaloi purjo. Kuullota kattilan pohjalla voissa ja öljyssä pehmeiksi. Lisää sekaan appelsiinimehu ja hunaja. Kaada päälle vesi, heitä sekaan valkopippurit ja sinappi. Kiehauta ja keitä noin tunti välillä sekoitellen. Mausta lopuksi suolalla.
Kuutioi kala ja heitä palaset kattilaan. Anna poreilla hiljalleen vielä 5 minuuttia. Kauho lautasille ja lusikoi päälle creme fraichea. Tarjoa kuumana.
Lämmittävä, mutta ihanan kevyt talvilounas.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.