Talvinen kuhakeitto

dijonkalakeitto_laaja.jpg

Appelsiini, hunaja ja dijon-sinappi ovat yllättävä, mutta toimiva makuyhdistelmä muuten yksinkertaisessa kalakeitossa.

Kuhakeitto (kahdelle)

  • voita
  • öljyä
  • 2 shalottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 purjo (valkoinen osa)
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 8 dl vettä tai kalalientä
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 3 rkl dijon-sinappia
  • suolaa
  • 200 g kuhafileetä
  • 2 rkl creme fraichea

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Viipaloi purjo. Kuullota kattilan pohjalla voissa ja öljyssä pehmeiksi. Lisää sekaan appelsiinimehu ja hunaja. Kaada päälle vesi, heitä sekaan valkopippurit ja sinappi. Kiehauta ja keitä noin tunti välillä sekoitellen. Mausta lopuksi suolalla.

Kuutioi kala ja heitä palaset kattilaan. Anna poreilla hiljalleen vielä 5 minuuttia. Kauho lautasille ja lusikoi päälle creme fraichea. Tarjoa kuumana.

dijonkalakeitto_edesta.jpg

Lämmittävä, mutta ihanan kevyt talvilounas.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.