Passionhedelmäjäätelö
Tämä yksinkertaistettu oikaisujäätelö syntyy jäätelökoneella vain kolmesta raaka-aineesta, mutta maistuu silti ihan oikealta. Oiva vaihtoehtojälkkäri pääsiäiseksi.
Ohje on pitkälti sama kuin sitruunajäätelön.
Passionhedelmäjäätelö (4 annosta)
- 200 g sokeria
- 2 dl jääkaappikylmää kermaa
- 7 passionhedelmää
Purista ja siivilöi huolellisesti kaikki passionhedelmistä irtoava mehu. Sitä pitäisi kertyä vajaa desi.
Kiehauta sokeri ja reilu desilitra vettä kattilassa ja anna keittyä pienellä lämmöllä siirapiksi (5-10 min.). Älä sekoittele. Jäähdytä ja kaada sekaan passionhedelmämehu. Laita jääkaappiin kylmenemään.
Vatkaa kerma kylmässä kulhossa kovaksi vaahdoksi. Sekoita siihen kylmä passionhedelmäsiirappi. Kaada jäätelökoneeseen ja toimi ohjeiden mukaan. Jäähdytä valmista jäätelöä pakastimessa vielä ainakin pari tuntia, jotta sen koostumus kiinteytyy.
Voit puristaa jäätelön päälle vielä passionhedelmän sisusta ennen tarjoilua. Sotku ei haittaa, sillä sen värjäämät tahratkin ovat kauniita.
Hyvää pääsiäistä!