Kevään ekat parsat -salaatti
On ollut vähän kiire. Tarkemmin sanottuna sellainen ”päätin vaihtaa työpaikkaa ja aloittaa samalla uuden harrastuksen” -kiire. Itseaiheutettua ihanaa kurjuutta siis pelkästään. Mutta onneksi on parsa, kevään paras pikaruoka. Ja valoisaa jo pitkälle iltaan, että sitä ehtii kuvata.
Parsasalaatti (2 annosta pääruoaksi)
- nippu parsaa
- vajaa 1 pkt pancettaa
- sokeriherneen palkoja
- pari vartta kevätsipulia, vaalea osa silputtuna
- italialaista salaattisekoitusta
- oliiviöljyä
- parmesaania
- pinjansiemeniä
- suolaa
Paista pannulla kevätsipulisilppua ja herneitä niin, että ne saavat vähän väriä. Pidä lämpiminä.
Leikkaa parsoista kovat päädyt pois. Keitä 4 minuuttia keitetyssä, suolatussa vedessä. Kääri hieman kypsyneet parsatangot pancetta-viipaleisiin. Paista kääröihin väri pannulla pienessä määrässä öljyä.
Sekoita herneet, kevätsipuli ja salaatti. Asettele päälle parsakääröt, lorauta päälle oliiviöljyä, vuole joukkoon vielä parmesaanilastuja ja ripottele pinnalle nopeasti paahdettuja pinjansiemeniä.