Kevään ekat parsat -salaatti

parsasalaatti_ylta.jpg

On ollut vähän kiire. Tarkemmin sanottuna sellainen ”päätin vaihtaa työpaikkaa ja aloittaa samalla uuden harrastuksen” -kiire. Itseaiheutettua ihanaa kurjuutta siis pelkästään. Mutta onneksi on parsa, kevään paras pikaruoka. Ja valoisaa jo pitkälle iltaan, että sitä ehtii kuvata.

Parsasalaatti (2 annosta pääruoaksi)

  • nippu parsaa
  • vajaa 1 pkt pancettaa
  • sokeriherneen palkoja
  • pari vartta kevätsipulia, vaalea osa silputtuna
  • italialaista salaattisekoitusta
  • oliiviöljyä
  • parmesaania
  • pinjansiemeniä
  • suolaa

Paista pannulla kevätsipulisilppua ja herneitä niin, että ne saavat vähän väriä. Pidä lämpiminä.

Leikkaa parsoista kovat päädyt pois. Keitä 4 minuuttia keitetyssä, suolatussa vedessä. Kääri hieman kypsyneet parsatangot pancetta-viipaleisiin. Paista kääröihin väri pannulla pienessä määrässä öljyä.

Sekoita herneet, kevätsipuli ja salaatti. Asettele päälle parsakääröt, lorauta päälle oliiviöljyä, vuole joukkoon vielä parmesaanilastuja ja ripottele pinnalle nopeasti paahdettuja pinjansiemeniä.

parsasalaatti_sivu.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.