Yksinkertainen parsakeitto
Tämä helppo parsasosekeitto on nopea sesonkiherkku niihin aurinkoisiin kevätpäiviin, joina ulkoilu houkuttaa tuntikausien keittiössä hikoilua huomattavasti enemmän.
Parsasosekeitto (2 annosta)
- nippu parsaa
- 2 jauhoista perunaa
- 1l kasvislientä
- lusikallinen voita
- lusikallinen creme fraichea
- ripaus suolaa
- parmesaania
Lisäksi:
- maalaispatonkia ja vuohenjuustoa viipaleina
Kuori perunat ja tarvittaessa parsat. Kuutioi perunat ja pätki parsat 5 cm:n paloiksi; heitä pois varren kovat alaosat.
Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja keitä perunoita siinä vajaa 10 minuuttia. Heitä sekaan parsa ja keitä vielä 6-8 minuuttia. Parsat saavat pehmetä kunnolla – niiden ei tarvitse jäädä al denteksi niin kuin esimerkiksi salaattiin.
Kauho liika liemi talteen kulhoon – jätä sitä kattilan pohjalle niin, että peruna ja parsa juuri ja juuri peittyvät. Soseuta sauvasekoittimella ja laimenna tarvittaessa liemellä. Lisää joukkoon vielä creme fraichea ja voita ja hurauta sauvasekoittimella pari kierrosta lisää. Mausta tarvittaessa suolalla ja raasta sekaan runsaasti parmesaania.
Tarjoa uunin grillivastuksen alla gratinoitujen vuohenjuusto-patonkipalojen kera.