Coq au riesling

coqauriesling_lahto.jpg

Tämä muunnos perusranskalaisesta Coq au vinistä on napattu syyskuun Jamie Oliver -lehdestä. Kanan kaveriksi käyvät paahdetut perunat ja nopeasti kypsennetty lehtikaali.

Coq au Riesling (kahdelle)

  • 2 kanan koipireittä tai 4 koipea nahkoineen ja luineen
  • 2 viipaletta pekonia paloiteltuna parin sentin siivuiksi
  • 200 g rasia pieniä herkkusieniä
  • 10-15 pientä paistisipulia kuorittuna
  • kourallinen tuoreita timjaminlehtiä
  • lasi (250 ml) rieslingiä
  • pari kauhallista kuumaa kana- tai kasvislientä
  • 0,5 dl kermaa, creme fraichea tai muuta valkoista ja rasvaista
  • öljyä ja voita
  • suolaa
  • lehtipersiljaa tarjoiluun

Jos käytät koipireisiä, jaa ne 3 osaan.

Paista kanaan ja pekoniin kunnon väri öljyssä ja voissa. Siirrä syrjään. Lisää pannulle vielä lisää voita ja ruskista sieniä ja sipuleita. Kun ne ovat pehmenneet, lisää joukkoon kana, pekoni, timjami, valkoviini ja kanalientä. Kiehauta ja anna hautua puolisen tuntia, tai kunnes kana on kypsää.

Ota kanat pannulta (saatat tässä vaiheessa joutua ruskistamaan niitä uudelleen toisessa pannussa), lisää jäljelle jääneeseen sipuli-sieni-pekonikeitokseen kerma ja keitä kokoon kastikkeeksi. Lisää kana takaisin sekaan, mausta suolalla ja koristele lehtipersiljalla.

coqauriesling_valmis.jpg

Tarjoile perunoiden, vihannesten ja jäljelle jääneen viinin kera. Oma suosikkini on Pfaffenheimin Riesling Alsacesta.

coqauriesling.jpg

coqauriesling_lahis.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.