Dijon-hunajalohi
Ennen uunissa valmistettu lohi maistui mielestäni tylsältä ja aika mitäänsanomattomalta. Ei enää. Olen nimittäin oppinut kuorruttamaan sen hunajalla ja dijon-sinapilla.
Reseptin inspiraationa on kerran Oliviassa ollut Hanna Jensenin resepti, jossa lohi kuorrutettiin dijonilla. Ja ehkä rosmariinilla. Koska lopun olen unohtanut, teen niin kuin tykkään eli näin:
Dijon-hunajalohi (kahdelle):
- n. 300 g:n pala lohifileetä
- suolaa
- puolikas sitruuna
- 2 rkl dijon-sinappia
- 2 rkl hunajaa
- rosmariinin lehtiä
Purista lohen päälle situunamehua ja hiero pintaan reilusti suolaa. Sekoita kulhossa sinappi ja hunaja. Voitele lohi seoksella ja ripottele päälle rosmariinin lehdet. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Tiedän tiedän, ”helppo ja nopea” ei ole viime aikoina kuulunut palstan vakiosanavarastoon, mutta tätä ruokaa sanapari oikeasti kuvaa. Varsinainen väsyneiden iltojen ylellisyyspelastus!