Ei-pavunmakuiset vihreät pavut

haricot_lahi.jpg

Tämä nerokas resepti kuuluu sarjaan ”kuinka saada inhottavasta terveysruoasta syötävän makuista”. Eikä pelkästään syötävää, vaan hyvää!

Muista pavuista olen pitkään tykännyt, mutta vihreät pavut eivät ole uponneet. Paitsi kokeiltuani eilen tätä reseptiä. Hurahdin, ja tein heti tänään lisää.

Ohje on Saveur-lehdestä, ja saattaa kuulostaa oudolta – pavut nimittäin keitetään suolalla ja sokerilla maustetussa maidon ja veden sekoituksessa. Kannattaa kuitenkin kokeilla.

Yrteillä ja pancettalla maustetut vihreät pavut (2 annosta)

  • 150 g tuoreita vihreitä papuja
  • 5 dl maitoa
  • 5 dl vettä
  • pari lusikallista sokeria
  • reilu hulaus suolaa
  • 6 siivua pancettaa silppuna
  • öljyä
  • voita
  • tuoretta minttua
  • tuoretta lehtipersiljaa

Trimmaa pavut. Kiehauta maito ja vesi suuressa kattilassa. Mausta sokerilla ja suolalla ja heitä pavut sekaan. Keitä 6-8 minuuttia varovasti, sillä maito tuppaa kuohumaan yli.

Valuta ja jäähdytä pavut kylmässä vedessä.

Ruskista pancettaa hetki öljyssä keskilämmöllä. Älä päästä tummumaan liikaa. Lisää pannulle nokare voita sekä pavut ja kääntele hetki, niin että pavut saavat makua voista ja pancettasta. Mausta lopuksi silputulla mintulla ja persiljalla.

Tarjoa vaikka kalan tai lihan lisukkeena.

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.