Gelato al limone ja ensimmäinen lomailta
Se on täällä! Loma. Ja huomenna ollaankin jo Italiassa. Sen kunniaksi matkan etukäteisfiilistelyä, itsetehtyä sitruunajätskiä ja cantuccineja. Matkalaukkujen pakkaus voi vielä hetken odottaa.
Gelato al limone Tessa Kirosin Venetsia-kirjasta (kuudelle):
- 1 sitruunan kuori pitkinä suikaleina
- 225 g sokeria
- 1,5 dl eli kahden sitruunan mehu
- 2,5 dl jääkaappikylmää kermaa
- (loraus Limoncelloa)
Kiehauta sitruunankuoret, sokeri ja 1,25 dl vettä kattilassa ja anna keittyä pienellä lämmöllä siirapiksi (5-10 min.). Älä turhaan sekoittele. Poista kuoret ja jäähdytä. Lisää sitruunamehu ja limoncello. Vatkaa kerma ja lisää sitruunaliemi siihen. Kaada jäätelökoneeseen.
Tarjoa pakastimessa jäähtyneistä koverretuista sitruunanpuolikkaista cantuccinien, vanhojen matkamuistojen ja tulevasta reissusta haaveilun kera.
Janoinen persilja käy inspiroitumassa ainakin Venetsiassa ja eteläisillä Alpeilla. Takaisin kuvioissa jälleen parin viikon päästä.
Siihen saakka: nauttikaa tunnelmallisesti pimenevistä kesäilloista ja syökää sitruunajätskiä!