Gelato al limone ja ensimmäinen lomailta

sitruunajatski_asetelmassa.jpg

Se on täällä! Loma. Ja huomenna ollaankin jo Italiassa. Sen kunniaksi matkan etukäteisfiilistelyä, itsetehtyä sitruunajätskiä ja cantuccineja. Matkalaukkujen pakkaus voi vielä hetken odottaa.

sitruunajatski_ylta.jpg

sitruunajatski_venetsia.jpg

Gelato al limone Tessa Kirosin Venetsia-kirjasta (kuudelle):

  • 1 sitruunan kuori pitkinä suikaleina
  • 225 g sokeria
  • 1,5 dl eli kahden sitruunan mehu
  • 2,5 dl jääkaappikylmää kermaa
  • (loraus Limoncelloa)

Kiehauta sitruunankuoret, sokeri ja 1,25 dl vettä kattilassa ja anna keittyä pienellä lämmöllä siirapiksi (5-10 min.). Älä turhaan sekoittele. Poista kuoret ja jäähdytä. Lisää sitruunamehu ja limoncello. Vatkaa kerma ja lisää sitruunaliemi siihen. Kaada jäätelökoneeseen.

Tarjoa pakastimessa jäähtyneistä koverretuista sitruunanpuolikkaista cantuccinien, vanhojen matkamuistojen ja tulevasta reissusta haaveilun kera.

sitruunajatski_etu.jpg

sitruunajatski_kuvatylta.jpg

Janoinen persilja käy inspiroitumassa ainakin Venetsiassa ja eteläisillä Alpeilla. Takaisin kuvioissa jälleen parin viikon päästä.

Siihen saakka: nauttikaa tunnelmallisesti pimenevistä kesäilloista ja syökää sitruunajätskiä!

 

 

Koti Ruoka ja juoma