Harmaan kesäaamun raparperijatkot
Minulla on tunnustus. Syön riisipuuroa ympäri vuoden, myös keskikesällä. Silloin tosin kutsun sitä hienosti englantilaisittain rice puddingiksi, lisään mukaan kardemummaa ja vaniljaa jo kattilassa ja tarjoan raparperihillon kanssa. Heti tuntuu vähemmän juntilta!
Tässä sitä eilen esittelemääni raparperihilloa. Alla puuro – ei kun siis rice pudding! – jonka keittelin 50 grammasta puuroriisiä ja 2,5 desistä rasvatonta maitoa. En ole rasvattoman maidon ystävä, mutta keittäessä se toimii normimaitoa paremmin: rasvaisen maidon rasva kun tahtoo paakkuuntua kuumentaessa kalvoiksi keitoksen päälle. Niitä on varsinkin puuron seasta tosi ihana onkia pois…
Päällä tällä kertaa pekaanipähkinöitä. Myös paahdetut pistaasinsydämet tai hasselpähkinät käyvät hyvin.