Huoraspagetti

puttanesca2.jpg

Pardon my french otsikoinnissa, mutta noin kääntyy ihanan, tulisen suolaisen pasta puttanescan nimi suomeksi.

puttanesca0.jpg

Näin syntyy oma versioni kahdelle syöjälle:

  • spagettia 120 – 200 g nälästä riippuen
  • oliiviöljyä
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 1 chili
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • loraus balsamicoa
  • ripaus sokeria
  • ripaus suolaa
  • 60 g anjovisfileitä
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 dl kalamata-oliiveja

Hienonna valkosipuli ja chili. Kuullota kasarissa tai kattilassa oliiviöljyssä hetki, laske lämpöä ja lisää tomaatti. Lorauta sekaan balsamicoa, mausta sokerilla ja suolalla ja kaada sekaan anjovikset ja kapriksia. Anna hautua.

Keitä spagetti.

Sekoita kastike valmiiseen spagettiin kattilassa, annostele lautasille ja lisää päälle oliivit.

puttanesca4.jpg

Tämä perinteinen eteläitalialainen pastaruoka on nopea, edullinen, helppo ja löytyy useammastakin englanninkielisestä keittokirjasta keittiössäni, mutta jostain syystä se tuntuu olevan Suomessa melko tuntematon. Lievätkö syynä anjovikset? Niitä on turha kammota, sillä ne sulavat kastikkeeseen eikä valmiista annoksesta niitä edes erota.

Itse olen suuri anjovisten ystävä ja käytin tähän annokseen Italiasta tuomiani kokonaisina säilöttyjä anjoviksia. Helpommalla ja halvemmalla pääsee ostamalla anjovisfileinä myytävää maustettua kilohailia.

 

 

Koti Ruoka ja juoma