Kikherneet italialaisesti

ceci_valmis.jpg

Ajoittain ruokaostoksilla minuun iskee yhtäkkinen ekologinen-terveellinen-hyveellinen -syndrooma. Syndrooma saa uhrinsa muun muassa uskomaan, että kasvisproteiini maistuu yhtä hyvältä kuin liha ja että karkkihimo lähtee hedelmiä syömällä. Ja lastaamaan kärryihin kikherneitä.

Seuraavana aamuna tulen järkiini ja muistan olevani mukavuudenhaluinen rasvaisen lihan & nopeiden hiilihydraattien ystävä. Kikherneet jäävät kaappiin. En oikein osaa tehdä niistä mitään hyvää.

Riemastukseni olikin suuri, kun bongasin The River Cafe Classic Italian Cook Bookista ihanan italialaisen reseptin kikherneille. Ceci con Rosmarino.

ceci_kirja.jpg

Nyt saavat kaapin perukoille unohtuneet kikhernetölkit kyytiä!

Kikherneet rosmariinin & valkosipulin kanssa (1 annos)

  • 1 tlk eli 230 g valutettuja käyttövalmiita kikherneitä
  • Valkosipulin kynsiä maun mukaan (esim. 4-5)
  • Tuoreita rosmariinin oksia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa

Hienonna osa rosmariinista ja valkosipulista, osa saa jäädä kokonaisiksi oksiksi ja kynsiksi. Paista öljyssä pannulla kohtalaisella lämmöllä. Lisää herneet ja suola kun valkosipuli alkaa saada väriä. Anna paistua vielä jonkin aikaa, maista ja tarjoile.

ceci_vsjarosmariini.jpg

ceci_pannuylta.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.