Kun kurkku meni valkosipulikylpyyn

kurkku_purkitaukietu.jpg

Nyt siis niitä omatekoisia, säilöttyjä valkosipulikurkkuja.

Tämä resepti ei ole erityisen venäläinen saati perinteinen, vaikka Viipurin-reissun inspiroimana säilöntäpuuhaan ryhdyin. 

Itse asiassa kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun säilön kurkkua. Lopputulosta en ole vielä päässyt maistamaan, joten toimivuudesta en anna minkäänlaista takuuta.

Tästä se kuitenkin lähtee!

kurkku_ainekset.jpg

Ainekset:

  • 1 kilo avomaan kurkkuja
  • 1/2 – 1 valkosipuli (eli ainakin 10 kynttä)
  • 1 litra vettä
  • 4 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl hunajaa
  • 2 rkl suolaa
  • sinapinsiemeniä
  • kokonaisia valkopippureita
  • 2 pientä uutta sipulia

Kuori valkosipulinkynnet. Lohko sipuli. Viipaloi tai suikaloi kurkut.

Keitä liemi vedestä, etikasta, hunajasta ja suolasta.

Lado kurkut ja sipulit pestyihin ja noin 100-asteisessa uunissa aikaa viettäneisiin säilykepurkkeihin yhdessä pippurin ja sinapinsiementen kanssa.

Kaada liemi päälle, sulje, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin.

(Kuvassa yllä on myös laakerinlehtiä, mutta viime hetkellä päätin jättää ne pois. Tuoksuivat jotenkin väärältä tähän).

kurkku_purkitaukiyla.jpg

kurkku_purkitaukiviisto.jpg

Niin kuin alla näkyy, alkaa kurkkujen väri kellertää melko nopeasti. Seuraavana päivänä valkosipulinkynsiin on ilmestynyt turkoosinvihreitä läiskiä… Lienevätkö imeneet värin kurkkuparoista. Tai sitten mokasin. Pahasti.

kurkku_valmis.jpg

Joka tapauksessa ajattelin antaa näiden maustua ainakin viikon. Sitten maistan!

Jo nyt haaveilen valmiista kurkkutikuistani smetanan, hunajan ja saaristolaisleivän kanssa. Ja aion opetella tekemään seljankaa. 

Koti Ruoka ja juoma