Kurpitsa-vuohenjuustolasagne

lasagne_paivaedesta.jpg

En olisi ikinä uskonut tykkääväni lihattomasta lasagnesta. Sitten kurpitsasesongin huumassa kokeilin tätä Nigellan joulukeittokirjan ohjetta*. Ja huomasin olleeni väärässä.

*Seuraava resepti on oma sovellukseni Nigellan ohjeesta.

Kurpitsa-vuohenjuustolasagne (4-6 annosta)

Kurpitsatäyte:

  • 1 butternut-kurpitsa kuorittuna ja kuutioituna n. 1 cm:n paloiksi
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • salvianlehtiä
  • voita

Tomaattikastike:

  • oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 pieni sipuli hienonnettuna
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa
  • 500 g paseerattua tomaattia

Juustotäyte:

  • 300 g levittyvää, pehmeää, kuoretonta vuohenjuustoa
  • 125 g ricottaa
  • 1 kananmuna
  • suolaa

Kokoamiseen:

  • 250 g lasagnelevyjä
  • 125 g mozzarellaa viipaloituna

Kierittele kurpitsakuutiot öljyssä, suolaa ja paahda pehmeiksi 190-asteisessa uunissa eli noin 30 minuuttia. Sulata voita paistinpannulla ja paista salvianlehtiä hetki. Sekoita salviavoi kurpitsapaloihin.

Tee tomaattikastike kurpitsan paahtuessa: kuullota sipuleita öljyssä, lisää tomaatti ja mausta suolalla ja sokerilla. Anna hautua.

Vatkaa kananmuna ja sekoita vuohenjuustoon ja ricottaan. Mausta tarvittaessa suolalla.

Kokoa aineista ja lasagnelevyistä tasisia kerroksia vuokaan. Peitä ylin levy huolellisesti juustotäytteellä, tomaattikastikkeella ja mozzarellaviipaleilla.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

lasagne_paivaylta.jpg

Maistuu täydelliseltä myös seuraavana päivänä!

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.