Lampaan karetta ja yrtti-sitruunapapuja
Varaslähtö pääsiäisen lammasmässäilyihin. Ihan kun täällä olisi muutenkaan mitään oikeaoppista paastoa vietetty…
Lampaan kare yrtti-valkosipulimarinadissa
- n. 1 kg lampaan tai karitsan karetta
- 1/2 dl oliiviöljyä
- lusikallinen hunajaa
- muutama kynsi valkosipulia puristettuna
- timjamia
- salviaa
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- suolaa
Sekoita marinadin ainekset suolaa lukuunottamatta, sivele lihaan ja anna seistä jääkaapissa tiiviisti pakattuna ainakin muutama tunti.
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Pyyhi pois liika marinadi ja leikkaa irti pahimmat kalvot.
Lämmitä uuni 125 asteeseen. Ruskista kare pannulla öljyssä kaikilta puolilta. Paahda sitten uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Voit paahtaa samalla pellillä myös esimerkiksi öljyttyä valkosipulia ja sitruunaa.
Anna vetäytyä foliossa hetki ennen tarjolle paloittelua.
Sitruunaiset yrttipavut
- 1 tlk säilöttyjä valkoisia papuja huuuhdeltuna ja valutettuna
- oliiviöljyä
- suolaa
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- muutama valkosipulinkynsi puristettuna
- timjamia
- salviaa
Sekoita muut ainekset papuihin, lämmitä ja nauti. Voisiko olla helpompaa lisäkettä!