Lampaan karetta ja yrtti-sitruunapapuja

kare_alku.jpg

Varaslähtö pääsiäisen lammasmässäilyihin. Ihan kun täällä olisi muutenkaan mitään oikeaoppista paastoa vietetty…

Lampaan kare yrtti-valkosipulimarinadissa

  • n. 1 kg lampaan tai karitsan karetta
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • lusikallinen hunajaa
  • muutama kynsi valkosipulia puristettuna
  • timjamia
  • salviaa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • suolaa

Sekoita marinadin ainekset suolaa lukuunottamatta, sivele lihaan ja anna seistä jääkaapissa tiiviisti pakattuna ainakin muutama tunti.

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Pyyhi pois liika marinadi ja leikkaa irti pahimmat kalvot.

Lämmitä uuni 125 asteeseen. Ruskista kare pannulla öljyssä kaikilta puolilta. Paahda sitten uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Voit paahtaa samalla pellillä myös esimerkiksi öljyttyä valkosipulia ja sitruunaa.

Anna vetäytyä foliossa hetki ennen tarjolle paloittelua.

kare_folio.jpg

Sitruunaiset yrttipavut

  • 1 tlk säilöttyjä valkoisia papuja huuuhdeltuna ja valutettuna
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • muutama valkosipulinkynsi puristettuna
  • timjamia
  • salviaa

Sekoita muut ainekset papuihin, lämmitä ja nauti. Voisiko olla helpompaa lisäkettä!

kare_kollaasi.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *