Maanantaiaamun terveellisempi muffiniherätys
Mikään ei aloita ankeaa työviikkoa yhtä ihanasti kuin lämmin, itseleivottu aamiainen kauniisti katettuna & hitaasti nautittuna. Nämä sesongin marjoista pyöräytetyt muffinit ovat bonuksena ihanan keveitä ja terveellisiä maanantaihin.
4 muffinia
Resepti on sovellus Marie Claire Cuisine -kirjan aamiaismuffiniohjeesta.
Taikina
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl vehnäleseitä
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus kanelia
- ripaus vaniljajauhetta
- ripaus suolaa
- 1 kypsähkö banaani muussattuna
- 75 g mustikoita
- 1,5 rkl voisulaa
- 1,5 rkl vaahterasiirappia
- 1/2 kananmuna
- 1 dl maitoa
Päälle:
- 10 mansikkaa
- tomusokeria
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita jauhot, leseet, leivinjauhe ja mausteet. Kääntele banaani ja mustikat varovasti sekaan. Sekoita toisessa kulhossa nestemäiset aineet ja lisää jauho-banaani-mustikka -seokseen.
Lusikoi taikina muffinimuotteihin ja painele päälle mansikkalohkoja. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Koristele lopuksi tomusokerilla.
Näiden vuoksi jaksaa jättää herätyskellon vikat torkutukset painamatta.
Ihanaa uutta viikkoa kaikille!