Marenkia passionhedelmätäytteellä

passionmarenki_alku.jpg

Mitä tehdä pastataikinasta ylijääneistä kananmunanvalkuaisista? No marenkia! Tämän aussibrassi-fuusioherkun maku on kuin trooppisen hattarapilven hyökkäys pimeyden  keskelle.Idea on napattu What Katie Ate -blogista ja brasilialaistettu vaihtamalla kermavaahto kondensoituun maitoon.

Jättimarengit passionhedelmätäytteellä (4 kappaletta):

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 200 g sokeria
  • 1/4 tl etikkaa
  • 6 kypsää, kurttuista passionhedelmää
  • 2 minitölkkiä makeaa kondensoitua maitoa (eli vajaa 200 g)*

Vatkaa valkuaiset jäykäksi vaahdoksi. Lisää sokeri sekaan vähitellen vatkaten niin, että seoksen koostumus pysyy jäykkänä. Sekoita lopuksi joukkoon etikka ja 1,5 passionhedelmän siivilöity mehu.

Lusikoi seos leivinpaperilla vuoratulle pellille neljäksi keoksi. Paista 120-asteisessa uunissa 50 minuuttia eli kunnes pinta on rapea mutta sisus vielä ihanan sitkeä. Jätä jäähtymään pois päältä kytkettyyn uuniin.

Survo marenkien päällystä varovasti rikki. Sekoita 0,5 passionhedelmän siivilöity mehu kondensoituun maitoon ja lusikoi marenkien sisään. Koristele jokainen annos passionhedelmän sisuksilla siemenineen.

passionmarenki_passionit.jpg

passionmarenki_pari.jpg

passionmarenki_loppu.jpg

*Mikäli satuit leipomaan viime viikonloppuna vaahtokarkkibrownieita ja hankkimaan makeayliannostuksen, saa tästä kevytversion yksinkertaisesti jättämällä kondensoidun maidon pois ja täyttämällä marengit pelkällä passionhedelmällä.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.