Omenapannari

omenapannari_lahto.jpg

Rakas palsta. Olen ollut kipeä. Sairaalareissu-kipeä. Melkein kaksi viikkoa meni vuodelevossa. Ruokavalioni koostui pääasiassa epäkuvauksellisista karjalanpiirakoista ja risifruteista. Nyt olen ehtinyt viikon verran totutella taas normielämään (ja syömiseen!), ja mikäs sen parempi tapa juhlistaa terveyttä ja sunnuntaita kun omenapannariaamiainen.

Resepti on keväällä ilmestyneestä Mondon Ruoka&Matka-lehdestä.

Omenapannari (kahdeksalle):

  • 5 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 4 dl jauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

 

  • voita vuoan voiteluun
  • 750 g omenoita lohkoina
  • kanelia
  • sokeria
  • saksanpähkinöitä

Vatkaa taikinan aineet ja anna seistä 15 minuuttia. Kaada voideltuun vuokaan ja lisää päälle omenalohkot. Ripottele päälle vielä kanelia, sokeria ja saksanpähkinöitä. Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

omenat.jpg

omenapannari.jpg

Omena(pannari) päivässä pitää lääkärin loitolla.

Koti Ruoka ja juoma