Omenapannari
Rakas palsta. Olen ollut kipeä. Sairaalareissu-kipeä. Melkein kaksi viikkoa meni vuodelevossa. Ruokavalioni koostui pääasiassa epäkuvauksellisista karjalanpiirakoista ja risifruteista. Nyt olen ehtinyt viikon verran totutella taas normielämään (ja syömiseen!), ja mikäs sen parempi tapa juhlistaa terveyttä ja sunnuntaita kun omenapannariaamiainen.
Resepti on keväällä ilmestyneestä Mondon Ruoka&Matka-lehdestä.
Omenapannari (kahdeksalle):
- 5 dl maitoa
- 3 munaa
- 4 dl jauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- voita vuoan voiteluun
- 750 g omenoita lohkoina
- kanelia
- sokeria
- saksanpähkinöitä
Vatkaa taikinan aineet ja anna seistä 15 minuuttia. Kaada voideltuun vuokaan ja lisää päälle omenalohkot. Ripottele päälle vielä kanelia, sokeria ja saksanpähkinöitä. Paista 225 asteessa puolisen tuntia.
Omena(pannari) päivässä pitää lääkärin loitolla.