Mango-passioncurd

curd_alku.jpg

Eksoottisempi versio perinteisestä lemon curd -sitruunatahnasta. Ihanaa pimeänä aamuna paahtoleivällä.

Lähiruoka, hiilijalanjälki ja luomujutut ovat sinänsä ihan jees asioita, mutta varsinkin talvella iskee kamala himo maapallon toiselta puolelta rahdattuihin riistohedelmiin. Kuten mangoon ja passionhedelmään. Curdin muodossa yhdestä hedelmäsatsista riittää onneksi iloa aika moneksi aamuksi.

Ohje on jälleen sovellus Lantliv Jul & Pyssel -numerossa olleesta (kyllä, kyseinen lehti on tämänhetkinen reseptiraamattuni).

Mango-passioncurd (2 pientä tai 1 iso purkki)

  • 200-300 g todella kypsän mangon hedelmälihaa kuutioituna
  • 6 passionhedelmän sisukset
  • 2 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 100 g suolatonta voita kuutioituna

curd_aineet.jpg

Soseuta mangon liha sauvasekottimella.

Laita hedelmälihat, keltuaiset ja sokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan vispaten kunnes seos paksuuntuu eli noin 70-asteiseksi. Ota pois lämmöltä ja sekoita joukkoon voi erissä.

Anna jäähtyä ja kaada steriloituihin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

curd_purkkiauki.jpg

curd_ylta.jpg

Koti Ruoka ja juoma

Valkosuklaafudge

fudge_alku.jpg

Fudge eri muodoissaan on ehdoton lempikarkkini. Ja olen viimein oppinut tekemään sitä itse. Se on hieman työlästä, mutta omatekoisen tuotteen pehmeys ja suussasulavuus ovat aivan omaa luokkaansa.

Ohje on muunnos parhaillaan myynnissä olevasta Lantliv Jul & Pyssel-numerossa olleesta reseptistä.

Valkosuklaafudge (noin 50 pientä palaa)

  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl kermaa
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • ripaus suolaa
  • 50 g voita
  • 100 g valkoista suklaata

Kuutioi voi ja hienonna suklaa.

Kaada sokeri, kerma, siirappi ja suola kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen, anna sitten kiehua hiljalleen silloin tällöin sekoittaen noin 20 minuuttia. Voit testata, onko massa valmista pudottamalla muutaman tipan lasilliseen jäävettä. Nouki sitten murut lasin pohjalta. Jos pystyt muotoilemaan niistä pikkuruisen pallon, massa on valmista.

Hämmennä kuumaan massaan voi ja suklaa niin, että sulavat tasaisesti sen sekaan.

Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan. Anna jäähtyä huoneenlämmössä muutama tunti ja jaa sitten paloiksi. Nosta kovettumaan jääkaappiin. Seuraavana aamuna palaset kannattaa irrotella toisistaan.

fudge_palottelu.jpg

fudge_lahis.jpg

Koostumus on uskomattoman suussasulava ja pehmeä. Jos maltat olla syömättä kaikkea kerralla, siirrä fudget kauniiseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Pienikin pala on täydellinen lääke iltapäivän makeanhimoon.

fudge_purkkiin.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma