Fish Pie

fishpie_sivu.jpg

Englantilainen Fish Pie on mahtava tapa saada tylsä, valkoinen peruskala maistumaan täyteläiseltä. Kyseessä ei ole suomalaistyylinen suolainen piiras, vaan rapeaksi paistetulla perunamuusilla kuorrutettu kala-vihannessoosi piirasvuoassa.

fishpie_kala.jpg

fishpie_veg.jpg

Fish Pie Jamie Oliver -reseptistä mukailtuna (6 annosta):

Täyte:

  • öljyä ja voita
  • 4 viipaletta pekonia silppuna
  • 1 iso purjo ohuina viipaleina
  • hieman porkkanaa, sipulia, selleriä tai muuta vihannesta paloiteltuna
  • laakerinlehtiä
  • 2 dl ruokakermaa
  • iso kourallinen kypsää cheddar-juustoa raastettuna
  • suolaa, pippuria
  • 700 g vaaleaa kalafilettä kuutioituna

Perunamuusikuorrutus:

  • n. 1,4 kg jauhoisia perunoita
  • 0,5 dl ruokakermaa
  • voita
  • suolaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Aloita täytteen valmistaminen ruskistamalla pekonia hetki öljyssä. Lisää sekaan purjo, muut vihannekset, reilu lusikallinen voita ja laakerinlehdet. Anna hautua 20 minuuttia. Poista laakerinlehdet, lisää kerma ja hauduta vielä hetki. Käännä lämpö pois ja lisää juusto. Mausta.

Perunamuusi kannattaa valmistaa täytteen kanssa samanaikaisesti. Keitä perunat kypsiksi, jäähdytä hetki, kuori, mausta ja survo muusiksi voin ja kerman kanssa.

Kaada täyte piirakkavuokaan ja lisää sen päälle kalakuutiot. Raasta sekaan lisää cheddaria. Lusikoi päälle muusi, möyhi pintaa haarukalla ja paista uunissa 50 minuuttia*.

*Kärsimättömät (minä!) paistavat 30 minuuttia, kääntävät sitten grillivastuksen päälle 5 minuutiksi ja syövät. Ihan hyvä tuli.

fishpie_kulma.jpg

fishpie_leikattu.jpg

Ja tätä syödäänkin meidän perheessä sitten seuraavat kolme päivää…

Koti Ruoka ja juoma

Omenapannari

omenapannari_lahto.jpg

Rakas palsta. Olen ollut kipeä. Sairaalareissu-kipeä. Melkein kaksi viikkoa meni vuodelevossa. Ruokavalioni koostui pääasiassa epäkuvauksellisista karjalanpiirakoista ja risifruteista. Nyt olen ehtinyt viikon verran totutella taas normielämään (ja syömiseen!), ja mikäs sen parempi tapa juhlistaa terveyttä ja sunnuntaita kun omenapannariaamiainen.

Resepti on keväällä ilmestyneestä Mondon Ruoka&Matka-lehdestä.

Omenapannari (kahdeksalle):

  • 5 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 4 dl jauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

 

  • voita vuoan voiteluun
  • 750 g omenoita lohkoina
  • kanelia
  • sokeria
  • saksanpähkinöitä

Vatkaa taikinan aineet ja anna seistä 15 minuuttia. Kaada voideltuun vuokaan ja lisää päälle omenalohkot. Ripottele päälle vielä kanelia, sokeria ja saksanpähkinöitä. Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

omenat.jpg

omenapannari.jpg

Omena(pannari) päivässä pitää lääkärin loitolla.

Koti Ruoka ja juoma