Couscous-salaatti
Nyt on se ärsyttävä väliaika vuodesta, kun mikään ulkomaanparsaa lukuunottamatta ei ole oikein sesongissa, ainakaan Suomessa. Kesän marjat ja vihannekset eivät vielä ole valmiita, talven juurekset taas maistuvat menneen talven lumilta. Niinpä tämä salaattikin on sellainen ”mihin vaan aikaan vuodesta” -ruoka. Hyvää se silti on.
Couscous-salaatti (2 annosta)
- 1,5 dl keittämätöntä couscousia
- oliiviöljyä
- suolaa
- 3 kevätsipulia (vain vaalea osa)
- 2 punasipulia
- 2 kynttä valkosipulia
- muutama oksa viinirypäleitä
- 6 taatelia
- tuoreita mintunlehtiä
- tuoreita lehtipersiljan lehtiä
Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta maun mukaan suolalla. Lorauta sekaan hieman öljyä ja sekoita.
Silppua sipulit ja kuullota öljyssä.
Leikkaa taatelit ja puolita viinirypäleet. Sekoita ne sipuleiden kanssa couscousiin, ja hienonna lopuksi mukaan reilusti minttua ja lehtipersiljaa.
Tarjoa lämpimänä tai kylmänä esimerkiksi kalan tai kanan lisukkeena, tai sekoita mukaan vaikka kanaa, fetaa tai grillattua halloumia ruokaisamman aterian luomiseksi.