Retkellä entisessä Suomessa

kehys_kellotorni.jpg

Kaupungissa tuli surulliseksi. Nämä kuvat käsittelevät siksi poikkeuksellisesti elämää keittiön ulkopuolella (on sitä ruokaa vähän tuolla lopussa).

kehys_ullakko.jpg

kehys_raunio.jpg

kehys_kauppajuliste.jpg

kehys_myyjatar.jpg

Eikä Viipurin rinkeleitä näkynyt enää missään.

kehys_enkelit.jpg

kehys_entistys.jpg

kehys_laatikko.jpg

kehys_sisapiha.jpg

kehys_kirjastoetu.jpg

kehys_kirjastotaka.jpg

kehys_hallitati.jpg

kehys_hallisedat.jpg

Sisälläni heräsi uusi, vieras tunne kuulumisesta saavuttamattomaan alueeseen. Ajatus siitä, että 2,5 tunnin junamatkan päässä on toinen, venäläiseksi naamioitu Helsinki, jäi vaivaamaan.

kehys_sailyketiski.jpg

Tulin kotiin. Mies sanoi, että kuulostan vuodatuksineni israelilaiselta perustelemassa Palestiinan takaisinvaltaamista. Ehkä.

Säilöin valkosipulikurkkuja. Niistä kerron huomenna.

 

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Matkat

Jättipastaa juustotäytteellä ja tomaattikastikkeella

pasta_tayt_vuokaylta.jpg

Sain hiljattain Italian-tuliaisena pussin valtavankokoista simpukkapastaa. Yksi pastapala on melkein kämmeneni kokoinen! En tiedä saako näitä Suomesta, tilalla voi toki käyttää muutakin täytettäväksi sopivaa pastaa.

Ohjeen inspiraationa keväällä Evita-lehdessä ollut resepti.

Jättipastaa juustotäytteellä ja tomaattikastikkeessa (kahdelle):

  • noin 120 g jättisimpukkapastaa

Juustotäyte:

  • pallo mozzarellaa (125 g)
  • 1/2 prk ricottaa (125 g)
  • 1 kananmuna
  • parmesaania raastettuna
  • suolaa

Tomaattikastike:

  • paseerattua tomaattia
  • muutama tomaatti kuutioina
  • loraus viinietikkaa
  • reippaasti hienonnettua tai puristettua valkosipulia
  • ripaus sokeria tai tilkka hunajaa
  • suolaa
  • laakerinlehtiä
  • rosmariinin oksia
  • muita tuoreita yrttejä maun mukaan, esimerkiksi timjamia tai oreganoa

Lisäksi:

  • yrttimaustettua raakamakkaraa (1 kpl)

pasta_tayt_vuokaetu.jpg

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Tee tomaattikastike ja jätä hautumaan miedolle lämmölle.

Keitä pasta.

Sekoita pastan kiehuessa  juustotäytteen ainekset.

Paloittele makkara ja paista pannulla.

Kun pasta on valmista, lisää  tomaattikastikkeeseen makkaranpalat ja kaada uunivuokaan. Nostele pastat kastikkeeseen ontto puoli ylöspäin. Täytä juustotäytteellä.

Paista uunissa 20-30 minuuttia.

Itse  huomasin jälkikäteen käyttäneeni täytettä liian säästeliäästi; se ei alkanut kuplia uunissa. Paljaaksi jääneet pastan reunat sen sijaan kuivuivat. Mitä opin? Reilusti täytettä ja vähemmän pastaa ensi kerralla!

pasta_tayt_lautanenetu.jpg

Koti Ruoka ja juoma