Suklainen kuningatarhillo & luksusaamiainen

kuningatarhillo_leivatetu.jpg

Tämä on ehkä herkuinta mitä olen paahtoleivälle eläessäni levittänyt. Ohje on sovellus Maalaisunelmassa 6/2011 julkaistusta reseptistä, josta haaveilin jo jokin aika sitten.

1 purkillinen hilloa:

  • 250 g tuoreita mustikoita
  • 250 g tuoreita vadelmia
  • 250 g hillosokeria
  • 100 g tummaa suklaata

Keittele marjoja ja sokeria noin 20 minuuttia. Lisää kattilaan lopuksi rouhittu suklaa ja kaada steriloituun purkkiin. Kansi kiinni saman tien, jäähdytys huoneenlämmössä ja sitten jääkaappiin!

kuningatarhillo_aineet.jpg

kuningatarhillo_isopurkki_ylta.jpg

Valmiin, yön yli jääkaapissa seisseen hillon koostumus on todella paksu ja täyteläisen kiinteä. Todella pieni lusikallinen riittää voin kanssa paahtoleivälle.

kuningatarhillo_leivatylta.jpg

Koti Ruoka ja juoma

Muruinen mustikkapiirakka

mustikkapiirakka_lahis_vino.jpg

Tarkoituksena oli leipoa amerikkalainen Blueberry Crumble Pie tämän Williams-Sonoman ohjeen mukaan. Tuloksena oli kuitenkin melkoisen sovellettu versio… mutta ai hitsi miten hyvää!

Tiitin inspiroimana päädyin niin luovaan ratkaisuun, että reseptiä on mahdoton toistaa tässä.

Miten se suunnilleen meni? Muunsin mitat varsin suurpiirteisesti eurooppalaisiksi. Puolitin muunnetut mitat minikokoiseen irtopohjavuokaan sopiviksi (koska taloudessamme asustelee ainoastaan kaksi syöjää). Vaihdoin osan jauhoista kuituun ja osan sokerista vaahterasiirappiin, koska tavallinen sokeri loppui kesken. Oho. Mutta toimi. Ja vaniljajauheella terästettyä kermavaahtoa päälle.

Muuta annettavaa ei sitten enää olekaan kuin kuvat.

mustikkapiiras_koko_lahis.jpg

mustikkapiirakka_pala_ylta.jpg

mustikkapiirakka_pala_lahis.jpg

Koti Ruoka ja juoma