Paahdettua punajuurta ja sinihomejuustoa salaatissa

pj_raaka.jpg

Myönnän, että en oikein lämpene punajuurille. Vaikka ne miten paahtaisi, maustaisi ja öljyäisi. Tämä juttu syntyi ainoastaan niiden kuvauksellisuuden vuoksi. Lautasen tyhjäksi syöminen oli työlästä. Silmänruokaa kyllä riitti.

Toisaalta, eihän sitä tiedä, vaikka joku muu reseptistä innostuisi…

Annos on yhdelle.

  • 250 g punajuuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • tuoretta oreganoa, valkosipulia ja suolaa
  • tammenlehtisalaattia
  • mangoldia
  • 30 g sinihomejuustoa
  • kevyesti pannulla paahdettuja pinjansiemeniä

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Pese ja lohko punajuuret. Sekoita oliiviöljyyn tuoretta oreganoa ja purista joukkoon pari valkosipulinkynttä. Pyörittele punajuurilohkot öljyssä. Suolaa.

pj_uuniin.jpg

Paahda uunissa n. 40 minuuttia. Lopputuloksen pitäisi näyttää tältä:

pj_uunista.jpg

Sekoita punajuurilohkot muiden salaattiainesten joukkoon.

pj_valmis_lahi.jpg

pj_valmis_lautanen.jpg

Koti Ruoka ja juoma

Kikherneet italialaisesti

ceci_valmis.jpg

Ajoittain ruokaostoksilla minuun iskee yhtäkkinen ekologinen-terveellinen-hyveellinen -syndrooma. Syndrooma saa uhrinsa muun muassa uskomaan, että kasvisproteiini maistuu yhtä hyvältä kuin liha ja että karkkihimo lähtee hedelmiä syömällä. Ja lastaamaan kärryihin kikherneitä.

Seuraavana aamuna tulen järkiini ja muistan olevani mukavuudenhaluinen rasvaisen lihan & nopeiden hiilihydraattien ystävä. Kikherneet jäävät kaappiin. En oikein osaa tehdä niistä mitään hyvää.

Riemastukseni olikin suuri, kun bongasin The River Cafe Classic Italian Cook Bookista ihanan italialaisen reseptin kikherneille. Ceci con Rosmarino.

ceci_kirja.jpg

Nyt saavat kaapin perukoille unohtuneet kikhernetölkit kyytiä!

Kikherneet rosmariinin & valkosipulin kanssa (1 annos)

  • 1 tlk eli 230 g valutettuja käyttövalmiita kikherneitä
  • Valkosipulin kynsiä maun mukaan (esim. 4-5)
  • Tuoreita rosmariinin oksia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa

Hienonna osa rosmariinista ja valkosipulista, osa saa jäädä kokonaisiksi oksiksi ja kynsiksi. Paista öljyssä pannulla kohtalaisella lämmöllä. Lisää herneet ja suola kun valkosipuli alkaa saada väriä. Anna paistua vielä jonkin aikaa, maista ja tarjoile.

ceci_vsjarosmariini.jpg

ceci_pannuylta.jpg

Koti Ruoka ja juoma