Vieläkö muistan mustikkamaidon

mustikkamaito_lasissa.jpg

Metsämustikat on täällä taas! Hain torilta viikonloppuna kesän ekan erän. Vielä en ole sen kummempia leipomuksia ehtinyt askartelemaan, mutta mustikkamaidolla on ollut pakko herkutella saman tien. Siis maitoon upotetuilla, sokeroiduilla mustikoilla.

En tiedä, onko kyseessä pelkästään karjalaisten perinneherkku, mutta tätä minulle mummolassa syötettiin koko lapsuus.

Viritin mummon perinteistä reseptiä vaniljajauheella ja kardemummalla. Ja sokerina käytin kookospalmusokeria, jonka karamellinen maku toi sopivaa luksuriöösiä (sanan jokaisessa merkityksessä, sillä tuo tavara on sen verran tyyristä lystiä etten sitä ihan mihin tahansa tuhlaa).

 mustikkamaito_leivat.jpg

mustikkamaito_yla.jpg

Olipa aikamoinen nostalgia-aamiainen ruisleivän ja voin kanssa. Tervetuloa, keskiviikko!

Koti Ruoka ja juoma

Raparperijatkojen jatkot

Aina ei jaksa keitellä riisipuuroa. Välillä on oikeasti myös liian kuuma. Mutta onneksi raparperihillo maistuu hyvältä myös kreikkalaisen jogurtin kanssa!

jogurtti.jpg

Parhaiten tarkoitukseen sopii mielestäni rasvaton, maustamaton Fagen Total 0% joka muistuttaa ravintoarvoiltaan aika tarkkaan Ehrmannia tms. maitorahkaa. Kuvan välipala-/aamiaisannoksessa lisäksi vaahterasiirappia ja pekaanipähkinää (ja sitä raparperihilloa on siis nuo epämääräisen punertavat kerrokset).

Koti Ruoka ja juoma