Risottoa pihvitomaatissa
Sadepäivä, mikä ihana tilaisuus hifistellä keittiössä. Jos sattuu olemaan lomalla. Minä en. Tässä kuitenkin sateisiin kesäpäiviin sopivan lämmittävä ja lohduttava ruoka reseptiarkiston kätköistä. Vihannekseksi naamioitua comfort foodia!
Risottoa pihvitomaatissa (1 annos)
- 2 kappaletta (n. 7oo g) pihvitomaatteja
- oliiviöljyä
- 1/2 sipuli
- pala sellerinvartta
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 60 g risottoriisiä
- liha-, kana- tai kasvislientä
- valkoviiniä
- tuoretta oreganoa, timjamia ja salviaa
- pala parmesaania tai vastaavaa juustoa
- 10 g pinjansiemeniä
1. Leikkaa tomaateista lakit irti, koverra ontoiksi ja käännä talouspaperin päälle valumaan.
2. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja lihaliemi kiehumaan liedelle kattilassa.
3. Hienonna sipuli, valkosipuli ja sellerinvarsi. Kuumenna kasari, lisää tilkka öljyä, kuullota sipuleita ja selleriä muutama minuutti ja lisää riisi, jatka kuullottamista kunnes riisinjyvät muuttuvat läpikuultaviksi.
4. Lisää pari kauhallista kiehuvaa lihalientä ja 1/2-1 dl valkoviiniä. Säädä lämpö sellaiseksi, että liemi poreilee juuri ja juuri. Sekoita silloin tällöin. Kun neste on imeytynyt, lisää sitä uusi annos, anna poreilla ja sekoittele. Jatka näin kunnes riisi on kypsää, kosteaa puuroa.
5. Käännä lieden lämpö minimiin ja raasta riisin joukkoon juustoa (n. 10 g). Sekoita. Lisää joukkoon yrtit ja sekoita lisää.
7. Paahda pinjansiemeniin kaunis väri paistinpannulla. Sekoita risoton joukkoon.
8. Aseta tomaatit uunivuokaan, lusikoi risotto niiden täytteeksi ja työnnä uuniin. Paista keskitasolla 20-30 minuuttia.