Raparperihetkiä
When life gives you lemons, make lemonade. Kun se antaa raparperia, tee raparperihilloa. Ja muista nauttia kalsiumin kanssa, ettei luut syövy. Vai miten se meni.
Tähän aikaan vuodesta elämä – tai oikeastaan tori – tarjoaa raparperinippuja hintaan 2,50 euroa kappale.
Reilusta 600 grammasta raparperia ja 250 grammasta hillosokeria syntyi ylläoleva määrä ei-liian-ällömakeaa hilloa.
Virallisia hillonkeitto-ohjeita en osaa antaa. Tiedän, että purkit pitäisi steriloida, mutten ole ihan varma että miten. Olen tiskannut, keitellyt ja pitänyt 150-asteisessa uunissa. Hillon valmius taas pitäisi kuulemma testata pudottamalla teelusikallinen hilloseosta jäädytetylle lautaselle. Jos seos ei hyydy, lisää keittelyä. Jos hyytyy, valmista on. Ei muuta kuin kuumaan purkkiin ja kansi saman tien kiinni. Ja ai niin, mahdollinen vaahto pitäisi ekaksi kuoria pois päältä.
Näillä eväillä on toistaiseksi vältetty pahimmat katastrofit. Sotkua tosin tulee, siitä ei pääse.