Omenat aamutakissa

omena_1.jpg

Äpfel im Schlafrock. Veikkaan, että saksan kielen sana Schlafrock tarkoittaa muutakin kuin aamutakkia (ainakin leipomiskielessä), mutta Omenat aamutakissa nyt vaan kuulostaa hauskemmalta kuin Omenat jossain epämääräisessä taikinakuorrutteessa.

Retrojälkkärin resepti on bongaus saksankielisestä Saveursista.

Äpfel im Schlafrock (4 annosta)

  • 4 keskikokoista omenaa
  • 1 kananmuna
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 keltuainen

Nypi voi, jauhot, 1 rkl tomusokeria ja kananmuna taikinaksi. Koostumuksen pitäisi muistuttaa piparkakkutaikinaa. Notkista tarvittaessa lusikallisella kylmää vettä. Pyöritä palloksi ja nosta tunniksi jääkaappiin.

Lämmitä uuni 210 asteeseen.

Kuori omenat ja poista siemenkodat alakautta. Jätä varrentyngät omenoiden päälle.

Ota taikina ulos jääkaapista, jaa neljään osaan ja kauli neliöiksi.

Pyörittele omenoita lusikallisessa tomusokeria. Kääri ne sitten taikinapaloihin. Jätä päälle pieni aukko. Voitele vedellä jatketulla kananmunan keltuaisella.

Paista voidellulla alustalla 210-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Laske sitten lämpöä 180 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia.

Anna jäähtyä hieman ja koristele tomusokerilla.

omena_2.jpg

omena_3.jpg

Maaalasin uuteen kotiin mustan liitutauluseinän. Ihastun päivä päivältä enemmän, enkä  malta olla kuvaamatta sitä vasten. Palstan kuvat siis vain synkkenevät, vaikka ulkona valaistuu.

Koti Ruoka ja juoma

Pancakes

pancake_musta.jpg

Sunnuntaiaamu. Hupsista vaan, ruokakomerosta kaikki ”järkevän” aamiaisen ainekset loppu. Mikä ihana tekosyy pyöräyttää satsi pannukakkuja!

Amerikkalaiset peruspannukakut (Martha Stewartin mukaan annos on neljälle, mutta meillä riitti ainoastaan kahdelle ahneelle)

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl maitoa
  • 2 rkl normaalisuolaista voita sulatettuna
  • 1 iso kananmuna
  • voita ja auringonkukkaöljyä paistamiseen

Lämmitä uuni 75 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään pienessä kulhossa. Vatkaa maito, kananmuna ja voisula yhteen isommassa. Kaada kuivat ainekset sekaan ja yhdistä tasaiseksi, mutta älä sekoita yhtään enempää kuin on tarpeen.

Kuumenna suuressa paistinpannussa hieman voita ja öljyä keskilämmöllä. Lusikoi pannulle taikinanokareita – noin 2 isoa lusikallista per pannukakku, pannukakkuja mahtuu yhdelle pannulle 2-4. Paista pari minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta uunin lämpöön odottamaan tarjoilua, lisää pannulle tarvittaessa voita ja öljyä ja valmista seuraava pannullinen.

Tarjoa lämpiminä esimerkiksi hunajan, vaahterasiirapin, marjojen, tomusokerin, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

pancake_harmaa.jpg

Koti Ruoka ja juoma