Pancettaan käärittyä kevätkananpoikaa & punaviinilinssejä
Joo, ei taida olla ihan kevät, ei. Mutta minkäs teet, kun kevätkananpoikia myydään kätevästi pakastettuna ympäri vuoden. Punaviinissä haudutettujen puy-linssien kanssa niistä syntyy melkoisen näyttävä sunnuntaipäivällinen.
Pancettaan kääritty kevätkananpoika (kahdelle)
- 2 pakastettua kevätkananpoikaa (á 450 g)
- 12 siivua pancettaa
- timajmia
- rosmariinia
- salviaa
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa
- oliiviöljyä
Sulata kananpojat jääkaapissa. Hienonna yrtit ja valkosipuli, sekoita reiluun loraukseen oliiviöljyä. Suolaa. Pyörittele kananpojat seoksessa, peitä ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kääri kananpojat pancettaviipaleisiin ja sido kiinni.
Laita uuniin. Pudota lämpötilaa 15 minuutin jälkeen 180 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia.
Puy-linssit punaviinissä (kahdelle)
- 100 g puy-linssejä
- 1 porkkana
- 2 shalottisipulia
- 1 kynsi valkosipulia
- oliiviöljyä
- 2 siivua pancettaa silputtuna
- salvianlehtiä hienonnettuna
- 3 dl punaviiniä
- kuumaa kasvis- tai lihalientä
- suolaa
Hienonna porkkana ja sipulit. Kuullota öljyssä kattilassa pehmeiksi.
Lsää kattilaan salvianlehdet ja pancetta. Paista 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
Huuhtele linssit ja lisää kattilaan. Lisää mukaan viiniä vähitellen; anna aina edellisen lorauksen imeytyä.
Kun kaikki viini on imeytynyt, lisää sekaan kuumaa kasvislientä niin, että sen pinta on noin 3 cm linssien yläpuoleella ja anna keittyä hiljalleen noin tunti, tai kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta lopuksi suolalla.