Pancettaan käärittyä kevätkananpoikaa & punaviinilinssejä

poussin_alku.jpg

Joo, ei taida olla ihan kevät, ei. Mutta minkäs teet, kun kevätkananpoikia myydään kätevästi pakastettuna ympäri vuoden. Punaviinissä haudutettujen puy-linssien kanssa niistä syntyy melkoisen näyttävä sunnuntaipäivällinen.

Pancettaan kääritty kevätkananpoika (kahdelle)

  • 2 pakastettua kevätkananpoikaa (á 450 g)
  • 12 siivua pancettaa
  • timajmia
  • rosmariinia
  • salviaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Sulata kananpojat jääkaapissa. Hienonna yrtit ja valkosipuli, sekoita reiluun loraukseen oliiviöljyä. Suolaa. Pyörittele kananpojat seoksessa, peitä ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

poussin_aineet.jpg

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kääri kananpojat pancettaviipaleisiin ja sido kiinni.

poussin_uuniin.jpg

Laita uuniin. Pudota lämpötilaa 15 minuutin jälkeen 180 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia.

poussin_uunista.jpg

Puy-linssit punaviinissä (kahdelle)

  • 100 g puy-linssejä
  • 1 porkkana
  • 2 shalottisipulia
  • 1 kynsi valkosipulia
  • oliiviöljyä
  • 2 siivua pancettaa silputtuna
  • salvianlehtiä hienonnettuna
  • 3 dl punaviiniä
  • kuumaa kasvis- tai lihalientä
  • suolaa

Hienonna porkkana ja sipulit. Kuullota öljyssä kattilassa pehmeiksi.

Lsää kattilaan salvianlehdet ja pancetta. Paista 10 minuuttia miedolla lämmöllä.

Huuhtele linssit ja lisää kattilaan. Lisää mukaan viiniä vähitellen; anna aina edellisen lorauksen imeytyä.

Kun kaikki viini on imeytynyt, lisää sekaan kuumaa kasvislientä niin, että sen pinta on noin 3 cm linssien yläpuoleella ja anna keittyä hiljalleen noin tunti, tai kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta lopuksi suolalla.

poussin_loppu.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.