Punaviinihaukea ja savukylkeä uudessa kodissa
Voiko torstai-iltaa upouudessa, ikiomassa kodissa viettää paremmin? Tuskin. Tätä olin himoinnut jo useamman viikon, niin kuin edellisen postauksen kommentoinnissa mainitsin. Tänään haave toteutui.
Resepti on sovellus tammikuun Glorian Ruoka&Viinissä olleesta. Sovellus siksi, että pääni ei ole vielä aivan toipunut muutosta – unohdin ostaa noin kolmanneksen vaadittavista aineksista (palsternakkaa, kanalientä, persiljaa, rakuunaa, ruohosipulia ja laakerinlehteä ainakin).
Mutta kyllä se tästä…
Haukea ja savukylkeä punaviinissä (kahdelle)
- 300 g haukea
- 4,5 dl vettä
- 1/2 dl merisuolaa
- 1 kynsi valkosipulia murskattuna
- tuoretta timjamia hienonnettuna
- öljyä
- voita
- 1 makea sipuli viipaleina
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- lisää timjamia hienonnettuna
- 4 siivua pekonia
- 1/2 pulloa punaviiniä
- loraus sipulifondia
- loraus hunajaa
Kiehauta vesi, suola, murskattu valkosipulinkynsi ja timjami. Anna jäähtyä.
Paloittele hauki ja laita se suolaliemeen likoamaan.
Kuullota sipulia, hienonnettua valkosipulia ja timjamia öljyssä ja voissa puhtaassa kasarissa. Lisää mukaan pekoni ja paista se ruskeaksi. Kaada joukkoon viini, hunaja ja loraus fondia. Anna porista ainakin 15 minuuttia, tai kunnes nestettä on haihtunut huomattavasti.
Kuivaa ja ruskista kalapalat paistinpannulla ja heitä sitten kasariin. Hauduta vielä viitisen minuuttia.
Tarjoa tuoreen maalaisleivän kanssa.