Riisipuuro omena-vaahterasiirappihillokkeella

riisipuuro1.jpg

Joulu on jo niin lähellä, että tänä viikonloppuna kehtaa keittää rehelliset riisipuurot aamiaiseksi ilman että sitä tarvitsisi naamioida rice puddingiksi. Omena-vaahterasiirappihilloke puuron kyljessä ja savumantelit päällä rikkovat perinteitä juuri sopivasti.

Riisipuuro (yhdelle)

  • 50 g puuroriisiä
  • 3 dl rasvatonta maitoa
  • ihan pieni ripaus suolaa
  • vaniljajauhetta
  • kardemummaa

Omena-vaahterasiirappihilloke

  • 1 suurehko omena lohkoina
  • 1-2 rkl vaahterasiirappia
  • tilkka vettä
  • neilikkaa
  • inkiväriä
  • kanelia
  • kardemummaa

Päälle

  • savumanteleita

Laita riisit kattilaan ja peitä vedellä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Mausta varovasti suolalla. Keitä sekoitellen, kunnes vesi on melkein imeytynyt. Lisää suurin osa maidosta ja mausteet ja anna poreilla hiljalleen kypsäksi. Sekoittele ja lisäile välillä maitoa.

Tee puuron keittyessä hilloke. Laita omenalohkot, tilkka vettä ja vaahterasiirappi kattilaan, kiehauta, mausta ja anna hautua pienellä lämmöllä kunnes omenat ovat pehmeitä ja koostumus tahmean hillomaista.

Lusikoi puuroa ja hilloketta kerroksittain kulhoon ja koristele savumanteleilla.

riisipuuro2.jpg

Kesällä raparperihillon kera, talvella omenalla ja vaahterasiirapilla maustettuna. Riisipuuro on hyvää, aina, ja hitaat viikonloppuaamut kynttilänvalossa ja haaleassa talviauringossa taivas.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.