Sahramiglögi
Täydellinen ei-niin-glögimäinen glögi. Maistuu enemmän luksukselta, vähemmän lastentarhan joulujuhlalta.
Resepti taas Lantliv Jul&Pysselistä – suurin piirtein. Lupaan, että tähän loppuvat. Ehkä.
Sahramiglögi (n. 1,8 l)
- 1 l omenamehua (ihan sama mitä, ei se lopputuloksessa kumminkaan maistu)
- 0-1,5 dl sokeria (maun mukaan – itse käytin 0,9 dl ja tuli sopivan makeaa)
- 0,5 g sahramia
- 10 neilikkaa
- 2 kanelitankoa
- 2 tähtianista
- 1 tl kardemummanjyviä
- pari palaa kuivattua inkivääriä
- pullo kuivaa valkoviiniä
- 1 dl tummaa rommia
Sekoita kaikki alkoholittomat ainekset kattilassa, kiehauta ja keitä 15 minuuttia. Anna maustua pari tuntia. Siivilöi mausteet pois, lisää mukaan viini ja rommi ja säilö pulloihin myöhempää käyttöä varten tai lämmitä uudestaan ja tarjoa samantien.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.