Sulavat suklaamuffinit kirsikka-valkosuklaatäytteellä
Olen sanaton. En ole koskaan ennen onnistunut leipomaan mitään yhtä täyteläisen suklaista.
Kuvailisin lopputulosta muffinivuokaan upotetuksi brownien ja suklaafondantin risteytykseksi. Eli seitsemänneksi taivaaksi.
Resepti on sovellus Leilan kladdkaka-muffiniohjeesta. Muun muassa kolminkertaistin suklaan määrän… heh. Suklaanhimoinen? Minä? En kai!
9 jättimuffinia
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 75 g voita sulatettuna
- 0,75 dl vaahterasiirappia
- 2 dl vehnäjauhoa
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 200 g taloussuklaata
- 300 g kirsikoita
- 100 g valkoista suklaata
Lämmitä uuni 175 asteeseen, sulata voi, poista kirsikoista kivet ja paloittele 2-4 osaan.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.
Sekoita keskenään voisula ja vaahterasiirappi. Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon.
Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola. Sekoita märkiin aineksiin.
Rouhi taloussuklaa reiluiksi paloiksi ja sekoita taikinaan.
Lusikoi taikina muffinivuokiin.
Lusikoi ja painele puolet kirsikkasilpusta muffineiden keskustaan ”sydämiksi”. Aseta kirsikkasydämen päälle pala valkosuklaata.
Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia. Muffinit paistuvat päältä mutta jäävät sisältä sulaksi suklaaksi.
Uunista tullessaan ne ovat komeasti koholla, mutta lässähtävät varsin nopeasti koveriksi kupeiksi, jotka on kätevä täyttää. Lusikoi siis jokaisen jäähtyneen muffinin kolon täytteeksi jäljelle jääneet kirsikat ja valkosuklaapalat.
Lupaan, että nämä vievät pahimmankin suklaanhimon mennessään. Yksi riittää. Trust me. Tämän tosin tajusin vasta syötyäni kaksi. Meinasi tulla oksennus.