Täytetyt pancetta-taatelit (& muuttotauko)

taatelit_ylta.jpg

Näiden ihanien napostelupalojen ohje oli Glorian Ruoka&Viinin joulunumerossa vuonna 2010. Mielestäni ne sopivat mainiosti muihinkin pimeän vuodenajan juhliin. Taatelit täytetään parmesaanipalalla ja salvianlehdellä, kääräistään pancetta-viipaleeseeen ja paistetaan pikaisesti uunissa. Nam!

Täytetyt pancetta-taatelit (16 kpl)

  • 16 taatelia
  • 16 pientä palaa parmesaania
  • 16 keskikokoista salvianlehteä
  • 8 siivua pancettaa puolitettuna pituussuunnassa

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Avaa taatelit pituussuunnassa veitsellä niin, että ne pysyvät kuitenkin kasassa. Laita jokaisen sisään pala parmesaania ja salvianlehti. Kääri ympärille pancettanauha. Asettele taatelit pellille niin, että pancettanauhojen liitoskohdat jäävät niiden alle. Paista 5-10 minuuttia uunin ylätasossa niin, että pancetta on kypsää ja rapeaa.

Tarjoa lämpimänä.

Maistuvat hyviltä myös jäähtyneinä. Tai jopa seuraavana aamuna, kuten kuvan yksilöt, joiden piti odottaa sopivaa kuvausvalaistusta jääkaapissa yön yli. Pancettan rapeus tosin kärsi hieman.

taatelit_edesta.jpg

Niin kuin otsikon loppuosa vihjaa, meidän kodissa keskitytään seuraavat viikot kokkauksen sijasta muuttolaatikoihin, lattialistoihin ja seinämaaleihin. Edessä toisin sanoen ihana-kamala muutto.

Palstalla tuskin siis tapahtuu paljoa ennen kuun vaihdetta. Siihen asti: nauttikaa taateleista!

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.