Testissä Kivistön punaviini-salviarisotto
Viime aikoina olen inspiroitunut useammastakin Kivistö-reseptistä. Ehdottomasti kokeiltavien listalle pääsi heti Punaviinirisotto salvialla. Kun hevonperseessä maaseudun idyllissä asuva työkaveri vielä halusi jakaa suppilovahverosaaliinsa kanssani, oli kaikki tarvittava kasassa.
Ainoa muunnos jonka tein, oli kasvisliemen vaihto vasikkaan. Ja ok, salviaakin saattoi vahingossa luiskahtaa sekaan enemmän kuin 6 lehteä.
Viiniksi valitsin yllä näkyvän nebbiolo-pohjaisen pohjoisitalialaisen sekoituksen risottoraamattuni River Cafe Classic Italian Cookbookin suosituksen mukaisesti (yllä näkyvä söpö pullo oli sattumalta halvin löytämäni, hinta alle 8 euroa).
Ihan yhtä nätinväriseen lopputulokseen en päässyt kuin alkuperäiskokit – tai sitten se on vaan tämä vähiin käyvä syysiltojen valo – mutta mikä maku, mikä maku! Ei taida jäädä viimeiseksi kerraksi, kun teen risottoni punaviiniin…
Kiitos siis ihanasta reseptistä Kivistön maalaisromantikoille 1 & 2. Kaikki muut: kokeilkaa tätä!