Vaaleanpunaiset vaahtokarkkikuppikakut

mmcupcake_1.jpg

Sokeria, voita, valkoista jauhoa, vaahtokarkkia ja keinotekoisia väriaineita. Ja pinkkiä hilesokeria! Eli taivas. Vähän tolkkua viimeaikaisten kala-, parsa- ja papujuttujen sekaan, ettei palsta huomaamatta luisu yltiöterveellisille raiteille.

Ohje on The Hummingbird Bakeryn (hieman oikaistuna).

Vaahtokarkkikuppikakut (12 kpl)

  • 1,8 dl vehnäjauhoja
  • 1,6 dl sokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 45 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
  • 1,2 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1/2 tl vaniljaa
  • 12 isoa vaahtokarkkia

Kuorrute

  • 4,2 dl tomusokeria
  • 80 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
  • tippa elintarvikeväriä
  • 0,25 dl maitoa
  • pari sormenpäällistä vaniljaa
  • 200 g pieniä vaahtokarkkeja (tai isoja silputtuna)

Nypi jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi murumaiseksi seokseksi suuressa kulhossa. Lisää puolet maidosta tilkka kerrallaan samalla sekoittaen niin, että taikina yhdistyy.

Vatkaa pienessä kulhossa muna, vanilja ja loppu maito. Kaada taikinan sekaan ja sekoita, kunnes tulos on tasainen.

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Vuoraa 12-koloinen muffinipelti kuppikakkumuoteilla. Lusikoi taikina muotteihin; jokaiseen saa jäädä tyhjää tilaa noin 1/2 – 1/3. Paista lämmenneen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Pinnan pitää olla kultainen eikä hammastikkuun saa tökätessä takertua taikinaa.

Ota pelti uunista ja kaiverra välittömästi jokaiseen veitsellä halkio, ja tunge siihen iso vaahtokarkki. Karkin on tarkoitus sulaa kuppikakun täytteeksi.

Tee sitten kuorrute; vatkaa sähkövatkaimella voi ja sokeri yhteen. Lisää tippa elintarvikeväriä.  Sekoita pienessä kupissa vanilja maitoon ja vatkaa se voi-sokeriseokseen tilkka kerrallaan. Jatka vatkaamista, kunnes koostumus on kuohkea.

Kääntele kuorrutteeseen vaahtokarkit ja levitä kuppikakuille.

Nauti!

mmcupcake_2.jpg

mmcupcake_3.jpg

mmcupcake_4.jpg

Aurinkoisen herkullista vappua!

Koti Ruoka ja juoma