Valkosuklaa-fondue vaniljalla ja kanelilla
Mikä on parempaa kuin sula valkosuklaa? No vaniljalla ja kanelilla maustettu valkosuklaasula vaahtokarkkien päällä. Kynttilänvalossa. Ja Sveitsistä saapuvat yllätyspaketit.
Jos ei Janoinen persilja pääse Alpeille, niin Alpit tulevat Janoisen persiljan luo. Kiitos Anne, olet mahtava!
Mausteinen valkosuklaa-fondue (kahdelle)
- 100 g valkosuklaata
- 0,5 dl kermaa
- nokare suolatonta voita
- aitoa vaniljajauhetta
- kanelia
- vaahtokarkkeja (tai vaikka kuivattuja hedelmiä, mansikoita, kirsikoita…)
Rouhi suklaa. Lämmitä kermaa kattilassa ja sulata suklaa ja voi joukkoon. Hämmennä tasaiseksi. Mausta vaniljalla ja kanelilla. Kaada fondue-kulhoon ja aloita nautiskelu.
Ja seuraavaksi kokeillaan tummasuklaa-chilifondueta. Tai joulumausteilla höystettyä maitosuklaata ja taateleiden dippaamista…
Rakastan sittenkin marraskuuta.
Ei muuta kuin ihanaa maanantaita ja ruokateemaviikon alkua kaikille lilyläisille! Janoisen persiljan ruokalistalla luvassa brassikansallisruokaa, ranskalaista vihanneskeittoa, lohta ja macaron-leivosten askartelua.