Hiusasiaa ja yksi resepti

Se on ihmeellistä, miten uudet hiukset nostattaakin fiilistä ja itsetuntoa hetkessä! Kömmin tänään kampaajan, ystäväni Elinan käsiteltäväksi (vaikka kellon soidessa tuntuikin siltä, että en jaksaisi nousta millään sängystä ylös) mutta kannatti, todellakin. Minulla oli hiuksissani jo jonkin verran juurikasvua ja latva kuivahko hapero. En ollut myöskään pessyt tukkaa tarkoituksella, joten jouduin vetämään aamulla päähäni pipon. Se, että hiuksissa on on hyvä leikkaus ja väri, helpottaa ja nopeuttaa arkea huomattavan paljon. Olen (myönnettäköön) itseasiassa vähän jopa laiska hiusteni kanssa. En oikein osaa tehdä näille edes kovinkaan paljon mitään. En oikeastaan omista kovinkaan montaa muotoilutuotettakaan. Ostin kamman tänään, kun kerroin Elinalle tekeväni jakauksen erään muotoilutuotteen terävällä kulmalla. Taitolaji kai sekin. Ellu nauroi.

hair.JPG

 

Tiedän, mitä haluaisin ja tiedän, millaisilla hiuksilla tahtoisin arkisin mennä. Mutta. Harjoitus kai tekisi mestarin? Niinhän se on kaikessa. No, nyt jatkossa ryhdistäydyn. Tiedättehän sen saman fiiliksen, kun käy vaikkapa hammaslääkärillä, niin sen jälkeen tekee mieli pestä hampaita viisi kertaa päivässä, langata muutaman kerran päivässä ja syödä ksylitolia ja välttää ylimääräisiä happohyökkäyksiä. Tehdä kaikkensa, että saa pidettyä hampaat hyvässä kunnossa. Tätä kestää ehkä viikon. Mihin se rutiini jää? (Okei ehkä viisi kertaa pesua on hiukan liioiteltua) Vähän sama juttu käy kampaajakäynnin jälkeen, ”nyt minä kyllä käyn useammin, nyt kyllä hoidan paremmin..”

En koskaan värjäytä / värjää koko päätä, vaan otan aina vaan raitaa oman värin joukkoon. Oma värini on perinteinen, skandinaavinen maantienharmaa but I like it! Se on enemmän sellainen tuhkainen, kylmä. Minusta siihen sopii raidat kuin nakutettu, ja Ellu oli samaa mieltä. Kokopäävaalea ei ole kovin luonnollinen, sitä täytyy ns. huoltaa useammin ja siinä näkyy juurikasvu aivan samantien. Sekä raidat tekee illuusion paksummasta tukasta, vaikkakin Elina sanoi, että mun tukka on tosi paksu. Se on muuten paksuuntunut jonkin ajan sisällä huomattavasti. Ehkäpä terveellinen kasvispainotteinen ruokavalio ja hyvät rasvat ruokavaliossa ennenkaikkea tekevät sen. Mulla kasvaa koko ajan uutta hiusta (joka joskus on tosi raivostuttavaa, kun koettaa vetää hiukset tyylikkäästi tiukalle poninhännälle). Tiedätte kenties ns. vauvahiukset, niitä minulla on, ja paljon. Koko hiusraja täynnä. Kun Ellu käsitteli hiuksiani, luin Gloriaa ja huomasin, että olenkin oikein trendikäs, koska tämän syksyn väri on bronde eli juuri maantienruskea, johon on lisätty vaaleita raitoja, hah! (Olen siis ollut edelläkävijä tässä lähes koko elämäni).

No, lopputulos oli (ja ON) tosi hyvä ja juuri minunlaiseni. Kuvanlainen. Sopivasti laitettu, sopivasti luonnollinen. Elina leikkasi kuivat latvat, raidoitti ja teki olaplex -rakennekorjaavan hoidon. Minusta nämä on vaan i h a n a t. Kerroin muutama postaus sitten ihoni oikuttelevan ja olevan itselle normaalia huonommassa kunnossa juuri nyt, niin täytyy sanoa, että kyllä tämä uusi tukka piristää ilmettä ja kirkastaa myös kasvoja. Onneksi.

Vaikka tästä tuli aika hiuspainotteinen juttu, jaan teille vielä tähän loppuun mainion reseptin. Tämä on alkuperäisesti Viljaton kattaus -kirjasta, mutta olen hiukan muokannut sitä. Toimii erinomaisesti näin syysiltana.

Bataatti-mozzarellasalaatti

1 luomubataatti

2 palloa buffalomozzarellaa

Oliiviöljyä

Babypinaattia

Ruukku Timjamia

Qvinoaa

Pinjansiemeniä

Pilko bataatti ohuiksi viipaleiksi ja laita uuniin 225 asteeseen noin 15 minuutiksi. Levitä päälle oliiviöljyä. Pese pinaatti ja timjami ja laita ne kulhoon. Murenna päälle mozzarellat. Huuhtele ja keitä qvinoa. Lisää salaattiin bataatit, sekä pinjansiemenet, levitä päälle oliiviöljyä ja lisää halutessasi hiukan suolaa. AVOT! Olkoon tämä nyt vaikkapa hiuksia vahvistava resepti.

Pus,

Ihanaa maanantaita teille kaikille!

Miia

muoti trendit hiukset ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. Vautsi, onpas upea, luonnollinen väri 🙂 Mun oma väri on samanlainen kuin sulla ja tykkään myös freesata sitä vaaleilla raidoilla. Tulee luonnollinen lopputulos ja juurikasvua ei juurikaan näy 🙂

    1. Voi kiitos!!

      Ja se on totta! 🙂 Luonnollinen lopputulos on minusta hyvännäköinen 🙂

Kommentointi suljettu.