40-vuotiaan ihonhoito | 5 vinkkiä nelikymppisen ihonhoitoon

Nelissäkymmenissä iho muuttuu ja ikääntymisen merkit alkaa näkymään yhä enemmän. Olen itse 41-vuotias ja huomaan yhtäkkiä ihossani selkeämpiä ikääntymisen merkkejä, vaikkakin muutoksia alkoi tapahtumaan joskus 35 ikävuoden jälkeen.

nelikymppisen iho

IHON MUUTOKSET IKÄÄNTYESSÄ

Kaikki ovat varmasti kuulleet puhuttavan kollageenista, tuosta ihon, jänteiden ja nivelten joustavana ja kimmoisana pitävästä proteiinista, joka alkaa vähenemään 25 ikävuoden jälkeen. 40-vuotiaana sen muodostuminen lähestulkoon loppuu jonka jälkeen ”maan vetovoima” alkaa näyttämään voimansa ja iho veltostuu. Kun kollageenin muodostus vähenee, niin ihon uusiutuminen hidastuu.

Dramaattisin muutos omassa ihossani on juurikin neljänkympin jälkeen alkava elastisuuden puute. Nasobiaaliset juonteet suun ympärillä ovat syventyneet, leukalinja tuntuu roikahtaneen ja poskipäät madaltuneen. Silmien ympärillä olevat kuopat ovat syventyneet ja tummuneet vuosi vuodelta ja ilme näyttää väsyneemmältä. Iho on kuivempi ja kirjavampi ja huokoset ovat laajentuneet. Aamuisin kasvoilla on painauma tyynystä ja sen poistuminen kestää pidempää kuin ennen.

nelikymppinen iho

En odota ihonhoitotuotteilta ihmeitä, mutta ihon ulkonäköön ja kuntoon pystyy vaikuttamaan hyvillä tuotteilla. Olen hionut ihonhoitorutiineja ikääntyessäni ja kokosin muutaman vinkin, joiden olen huomannut auttavan.

RETINOLI – TEHOKAS RAAKA-AINE IHON UUDISTAMISEEN

Retinoli on tehokkain lääketieteenkin tunnistama raaka-aine ihon ikääntymiseen vaikuttamisessa. Itselläni on käytössä kenties markkinoiden tehokkain Medik8 r-Retionate,  joka lupailee olevansa 8 kertaa tehokkaampi kuin retinoli ja ilman retinolin kuivattavia haittavaikutuksia. Lue lisää tuotteesta ja retinoleista täältä.

retinoliHEDELMÄHAPOT KIRKASTAMAAN 

Samea, eloton ja kuiva iho näyttää helposti vanhemmalta ja ryppyisemmältä, joten ihon kosteudesta ja kirkkaudesta kannattaa pitää huolta. Itse huomaan näyttäväni paljon paremmalta tai voisi sanoa melkein nuoremmalta, kun iho on heleä, terveen kirkkaan värinen ja eloisa.

Itse vannon hedelmähappokuorintojen nimeen. Ne sulattavat hellävaraisesti kuolleen pintasolukon ihosta ja alta paljastuu pehmeä ja kirkas iho, johon hoitotuotteet imeytyvät paremmin. Iho vastaanottaa kosteuttavat tuotteet ja muuttuu sitä myöten kimmoisammaksi. Suosikkini tuotteista on *Joik Organic Illuminating & Brightening AHA Facial Toner, jota käytän päivittäin kasvovetenä.

Joik OrganicÖLJYÄ KUIVUUTEEN

Vanhemmiten iho kuivuu. Huomasin jo 35 ikävuoden jälkeen, että pelkät kosteuttavat seerumit ja tuotteet eivät enää riitä iholleni. Se hilseili, tuntui kiristävän kuivalta kosteutetun pinnan alla, meikkivoide näytti paakkuuntuneen ja kasaantuvan kuiviin kohtiin ja meikki ei näyttänyt hyvältä. Kun löysin öljyt, niin tilanne parani ja ihosta hävisi melkein kaikki edellä mainitut ongelmat.

Öljyä käytän enemmän ihonhoidossa, mutta huonosti istuvan meikkivoiteen alla voi joskus toimia paremmin balmit, jotka ovat öljyä kiinteässä muodossa. Ihoni rasvoittuu päivän mittaan, joten käytän öljyä hyvin varovasti aamuisin ja taputtelen ainoastaan pari tippaa viimeiseksi voiteen tai täyteläisen seerumin päälle. Lue lisää öljyistä täältä.

HEHKUA TUOVAT TUOTTEET

Hehkua, kuulautta, heleyttä. Monta sanaa sille lopputulokselle, jonka väittäisin olevan avain nuorekkaampaan ilmeeseen. Mattaiset ja kuivat meikkivoiteet korostavat ihon kuivuutta ja ryppyisyyttä, joten valitsen nykyään aina jonkun kevyemmän ja heleämmän tai valoaheijastavan lopputuloksen antavan meikkivoiteen. Paras meikkivoide kuivalle iholle on kevyestä puolipeittävään lopputuloksen antava meikkivoide.

Jos minulla on jokin vähemmän hehkua tuova meikkituote käytössä, niin laitan alle tipan esim. Vita Liberatan Beauty Blurria. Sekoitan usein tipan päivävoiteeseen, koska pelkästään levitettynä tuote kiiltää makuuni liikaa. *Physicians Formulan Spotlight Illuminating Primer on toinen suosikkini. Lue lisää täältä.

Physicians Formula Spotlight

AURINKOSUOJA

Olisinpa ymmärtänyt nuorempana ihon paremmin suojaamisen. Auringon polttamat muistuttavat ikuisina pystyraitoina rintakehässä, pisamat alkavat muodostaa isompia rykelmiä muistuttaen pian maksaläiskiä. Ihon sävy on epätasaisen kirjava puhumattakaan rypyistä, jotka aurinko on aiheuttanut.

Tähän kaikkeen käytän retinolia, sillä se tasoittaa ihon sävyä ja pienentää huokosia, jotka laajenevat vanhemmiten. Väitetään, että laajentuneisiin huokosiin ei auta mikään, mutta minä olen ollut huomaavinani poskipäillä tiiviimpiä huokosia retinolin aloittamisen jälkeen.

algamaris aurinkovoide

Nykyään en astu ulos päivänvaloon ilman SPF30 tai SPF50 suojakerrointa. Lisäksi en enää rusketa itseäni kuten nuorempana, vaan päivettynyt sävy säärille saa tulla purkista.

Suosikki ajrinkovoiteeni ovat Algamariksen tuotteet ja erityisesti suihkutettava SPF30. Lue lisää täältä.

Zuiin itseruskettavat ovat luottotuotteitani, varsinkin *asteittain päivettävä vartalovoide. Lue lisää täältä.

Listaa olisi voinut jatkaa vielä enemmänkin, mutta tässä tärkeimmät vinkkini. Miltä kuulostaa, samaistutteko?

kauneus iho suosittelen
Kommentit (3)
  1. No voi v.. Mikä virheiden sekamelska tuo teksti onkaan.

  2. Kiitos vi keistä, itse olen 39 ja tänä talvena olen huomannut, että ihon kimmoisuus on vähentynyt ja muuten rasvoittuva ihoni on ruvennut kuivumaan enemmän vaikka kaikki mainitsemasi konstit on jo käytössä :D. Meiikipohja vaan näyttää ankealta, jos kuiva iho :/. Byää. MUTTA kerrotko tuista Zuiin itseruskettavasta? On kestävä? Ruskettaako selkeästi jo ensimmäisellä kerralla vai asteittain, että pitää laittaa useammin kun edes huomaa päivetystä? Olen aika vaalea ja kaikenlainen epänormaali ruskeus on nono, mieluummin vähän, eikä silloin näy jos vaikka joku osa ei olekaan saanut mönjää pintaan..

    1. Kiitos kommentistasi! Zuiin itseruskettava ei tee sellaista epäluonnollista lopputulosta, vaan antaa asteittain pientä päivetystä. Minulla on hyvin vaalea iho, jopa sinertävän vaalea iho ja tuotteella saa just sopivaa luonnollista päivetystä. Se antaa kuitenkin mielestäni enemmän sävyä, kuin jotkut hyvin kevyesti päivettävät vartalovoiteet. Mun mielestä myös pysyy hyvin, yksi kerros haalistuu parin viikon aikana pikkuhiljaa pois. Mutta joo, tiedän mitä tarkoitat epänormaalilla ”nololla” rusketuksella 🙂 Ei anna sellaista lopputulosta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *