5 x uusi rutiini

En ole varsinaisesti mikään uuden vuoden lupailija. Aiemmin listasin tähän aikaan vuodesta tavoitteita, nyt unelmaprojekteja. Tammikuu toi elämään silti jotenkin uuden vaihteen, jonka seurauksena päätin lanseerata muutaman uuden rutiinin edustamaan oman elämän haltuunottoa ja uutta, parempaa alkua.

Askeleet

Sain joululahjaksi Suunnon kellon, jonka myötä olen kiinnostunut seuraamaan sekä unta että askeleita. Kellossa on myös rannesykemittaus. Vaikka oon juossut enemmän tai vähemmän jo vuosia, en ole koskaan aiemmin seuraillut sykkeitä. Tiiän, että kannattaisi, nyt se on onneksi iisisti mahdollista.

Tää kello toi mulle uudeksi rutiiniksi askeleiden keräämisen. Yritän tietty saada sen maagisen 10 000 päivässä, mutta olen itselleni armollinen. Tiistaina tanssitunnin aikana pienessä makkarissamme tuli 4000 askelta. Keskiviikkoaamun lumitöissä 1500. Nyt illallla kello näyttää saldoksi 6800, sisältäen lenkin koiran kanssa, kauppareissun ja tanssitunnin. Ihan hyvä setti!

Toinen askelten keräämistä tukeva hankinta ovat olleet Bosen vastamelukuulokkeet. Ne päähän, äänikirja pyörimään ja kävelylle on paras combo, jonka tiedän nyt koronan aikana. Pääsen ulos ovesta ja oikein haluan lähteä kirjan ollessa kesken. Voisin heittää teille pari suositusta jossain kohtaa! Aiempia äänikirjavinkkejä löydät täältä.

Kiitollisuus

Kiitollisuuksien kirjaaminen saattaa olla cliche, enkä ole sitä itse aiemmin tehnyt. Kuullessani kymmenettä kertaa, että se auttaa fokusoimaan ajatukset hyvään ja keskittymään positiiviseen (josta seuraa lisää hyviä asioita) aloitin uuden rutiinin. Tammikuun alusta olen kirjannut joka ilta nukkumaan mennessä vähintään viisi hyvää asiaa kuluneesta päivästä. Kirjaan samalla päivälle arvosanan, askeleet sekä pari muuta vähän henkilökohtaisempaa juttua. Rutiinin avulla puhelimen räplääminen on jäänyt illoista pois, en tosin silti ole nukkunut viime aikoina kovin hyvin. Vähän stressiä ilmassa.

Venyttely

Tää on uusista rutiineista sellainen, joka aiheuttaa mulle eniten huumoria. Päätän aina (siis viikottain), että nyt alan venytellä joka päivä. Ja päädyn aina (siis ihan AINA!) tilanteeseen, jossa en taas ole muistanut aikomustani aikoihin. Nyt pyrin tuomaan venyttelyn osaksi television katselua, jota olen tietoisesti lisännyt arkeeni. Jep, lisännyt – mun on pakko välillä pakottaa itseni irti koneesta ja puhelimesta silloinkin, kun päivän treenit ja koiralenkit on jo tehty. Tuijotan siis turhia hömppäsarjoja, kuten Emily in Paris, Ted Lasso ja Koko Suomi leipoo ja nollaan mieltä. Ja venyttelen!

Paperikalenteri

Mulla ei ole ollut paperikalenteria varmaan yläasteen Demi-kalenterin jälkeen. Tänä vuonna ostin sellaisen. Ajattelin liittää kalenterirutiinin yrittäjän arkeeni ja ennen kaikkea huolehtia siitä, että kalenterissa olisi muitakin kuin työmenoja. Löysin LuKLabel-nimiseltä brändiltä aivan ihanan kalenterin ja juuri siinä koossa missä halusin. Kalenterissa on päivien lisäksi viikottaiset ja kuukausittaiset to-do-listat sekä tilaa omille ajatuksille ja muistiinpanoille. Ja kivoja mietelauseita, sekä mun lisäämiä kannustustarroja itselleni. Mies repesi mum tarroille, mutta mun mielestä se on aikuisenakin hyvä palkka vähän rankemmista koitoksista.

Uusi iltapala

Oon syönyt tähän saakka iltaisin lähinnä viiliä ja leipää. Tammikuussa vuoden ekaa (lue: terveellistä) ostoskassia verkossa kerätessäni muistin muutaman vuoden takaisen iltapalasuosikkini: maustamatonta jugurtia, hunajaa ja Fazerin sokeriton mysli banskulla. Nam! Tällä menen pitkälle vuoteen, tuo on niin hyvä kombo. Tein yhtenä iltana setin puolisollenikin, joka siitä lähtien liittyi mun iltajugurttikerhoon.

Toiko uusi vuosi sulle uusia rutiineja? Yritän aina saada teitä täällä lopussa kommentoimaan, usein tuloksetta. Ehkä joku joskus vielä yllättää! 😉

Noora

Lue myös:

Matkalla yrittäjäksi: Viikot 7-10

44 x opin tänä vuonna

Vuoden 2020 parhaat

hyvinvointi ajattelin-tanaan oma-elama liikunta
Kommentit (2)
  1. Hyviä tavoitteita! Mulla on ollut paperikalenteri kolme vuotta ja se on opettanut mulle armollisuutta ja itsemyötätuntoa. Kirjoitan sinne kaiken mitä oon tehnyt mun opiskeluni eteen ja koska olen päättänyt, että
    merkkaan sinne myös mun hyvät jutut, näen, oonko varannut aikaa myös itselleni: Oonko ulkoillut, katsonut Netflixiä, kutonut sukkaa, jne. Aiempi ajatus oli, ett ”mul ei oo ikinä omaa aikaa ja nyyh ja pyyh”, mut oon voinut todistaa sen itselleni, että onpas ja paljonkin, kun sen vaan järkkää ja huomaa!

    1. Kuulostaa ihanalta rutiinilta! <3 Kiva, kun kerroit! Tuo itsemyötätunto on tosi tärkeä juttu, joka pitäis itsekin muistaa paremmin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *