Vuoden 2020 parhaat

Olen aina vuoden viimeisenä päivänä tehnyt tavoitelistan seuraavalle vuodelle, mutta myös tsekannut toteutuivatko edellisvuoden ajatukset. Viime vuonna inspiroiduin tekemään ekaa kertaa listan vuoden parhaista jutuista näiden lisäksi. Päätin nyt jatkaa perinnettä, joten tässä tulevat vuoden 2020 parhaat, olkaa hyvä!

Miten meni niin kuin omasta mielestä?

Ensi vuonna en aseta itselleni paineita, vaan pyrin elämään elämääni toiveitani ja tarpeitani kuunnellen ja niihin luottaen. 

Viime vuonna listasin tässä postauksessa tavoitteita tulevalle vuodelle ja kirjoitin nämä sitaatit. Tämän vuoden syksyllä osasin kuunnella itseäni hieman aiemmin kuin edellisvuonna ja tehdä työelämässä lopulta tarpeellisia päätöksiä selviytyäkseni edelliskertaa kunniakkaammin. Mutta tässä on edelleen parantamisen varaa.

Lisään rentoutta tekemiseen ja asioita, jousta oikeasti nautin. Raivaan aikaa tärkeimmälle, priorisoin rankemmin ja otan aikaa itselleni.

No joo, ehkä. Tämän muotoilisin menneen vuoden osalta uusiksi niin, että opettelen olemista. On ihan kaunis ajatus ottaa itselleen aikaa, mutta eri asia pystyä nauttimaan tuosta ajasta. Siinä petraan ensi vuonna ja harjoitukset ovat jo käynnissä.

Vähennän suorittamista. Välillä kaikki voi olla vain vähän sinne päin, mutta haluan oppia sietämään myös niitä hetkiä paremmin.

Kyllä tässäkin on tultu eteenpäin, mutta paljon on edelleen tehtävää. Pystyn jo havaitsemaan suorittamiseen painostavan sisäisen ääneni ja ymmärrän toimintani johtuvan siitä. Mutta sen lopettaminen ei aina silti onnistu. Askel kerrallaan.

Mihin olin tyytyväinen?

Olen tyytyväinen henkiseen kasvuun, jota koen saaneeni kaikkien vuoden elämänmuutosten myötä. Olen myös kyennyt sanomaan spontaanimmin asioille ”Kyllä!”, vaikka osa ehdotuksista on ensin jännittänytkin ja aiemmin olisin varmasti ainakin empinyt hetken. Nämä Kyllä:t ovat vieneet mut vuoden aikana Ylläkselle hiihtämään, Tamperelle ystävän kanssa, katutanssin SM-treeneihin ja lopulta kultamitalijuhliin, sekä saaneet tilaamaan talotehtaiden esitteitä ja suunnittelemaan muutoa mulle täysin uudelle paikkakunnalle.

Mikä jätti toivomisen varaa?

Omien tunteiden tunnistamimen. Haluaisin pystyä varautumaan huonoihin päiviin paremmin tai oikeastaan hidastamaan ajoissa mutkiin, joihin jään vielä liian usein jumiin. Mutta kuten täällä mainitsin, mulla on tähänkin koko ajan enemmän eväitä ja haluan uskoa oppivani päivä päivältä uudenlaista, objektiivisempaa suhtautumista hankaliinkin juttuihin.

Vuoden parhaat ja pahimmat

Paras päivä: 3.10., jolloin voitimme katutanssimuodostelmalla A2 SM-kultaa Oulussa.

Pahin päivä: 3.12., jolloin veimme koiran kyynärleikkaukseen ja hän tuli sieltä voimattoman surkeana takaisin. Itkin autossa niin paljon, että mieheni joutui ajamaan ainoalla terveellä jalallaan takaisin. Onneksi on automaattivaihteet.

Paras päätös: Yrittäjäksi ryhtyminen ja se, että aloin pohjustaa suunnitelmaani riittävän aikaisin.

Huonoin päätös: En ole selkeästi jäänyt vatvomaan, sillä ei tule heti mieleen. Tai ainakaan mitään sellaista, mitä haluaisin mihinkään enää kirjata.

Vuoden 2020 paras…

Matka: Lähiloma Tamperella tai kesäloman mökkirundi.

Ruoka: Mieleen jäi, kun korona-aikaan toukokuussa haimme yhtenä lauantaina nepalilaista kotiin ja herkuttelimme terassilla auringossa. Ja myös nää kesän salaatit oli ihan parhaita!

Ostos: BOSEn vastamelukuulokkeet. Olivat melko kalliit, mutta osoittautuneet joka pennin arvoiseksi. Tässä linkki niihin, mitkä hankin.

Tapahtuma: Katutanssin A2 SM-kisat Oulussa ja ennen kaikkea niiden tulosten kertomishetki. En muista, koska mikään olisi jännittänyt silleen hyvällä tavalla noin paljon.

Biisi: Paula Vesalan versio Tulkoon mitä vaan-biisistä.

Asu: Varmaan verkkarit! 😀

Harrastus: Seinäjooga / Yoga wall. Löysin lajin pariin alkuvuodesta ja koronataukoja lukuunottamatta kävin lähes koko vuoden kerran viikossa. Tekee niin hyvää selälle!

Sarja: Rahapaja. Korona-ajan löytö. Katsoimme aiempina Moneyheist-ummikkoina kaikki tuotantokaudet putkeen vain parissa viikossa. Koskahan tulee uusi, satutko tietään? Syke on tähän kotimaisista hyvä kakkonen. Siihenkin hurahdin vasta nyt.

Tosi-TV: Ensitreffit alttarilla.

Elokuva: Uusia ei ole tullut tänä vuonna juuri katsottua, mutta vanhoista ”Kerro minulle jotain hyvää” tuli vasta telkkarista ja pillitin taas. Eli ehkä se?

Oivallus: Saat sen mistä luovut. Jätän tän vaan nyt tähän.

Kohti vuotta 2021

Mitä lisään: Lisään aikaa itseni kanssa, itselleni. Ja yritän opetella nauttimaan myös sen aikana koetusta joutilaisuudesta.

Mitä vähennän: Vähennän kaikkia paineita siitä, että pitäisi olla jollekin jotain. Haluan toki olla hyvä puoliso/ystävä/sisko, mutta myös osata höllätä siihen liittyvistä paineista, kun en vaan jaksa. Ja tykätä itsestäni siitä huolimatta.

Noora

Lue myös:

Vuoden parhaat 2019

Vuosi2019 & 5 uutta tavoitetta

Muutosten vuosi

puheenaiheet oma-elama hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *