VAUVA SOMESSA – AJATUKSIA 7 KUUKAUTTA MYÖHEMMIN

Huhtikuussa ollessani vielä raskaana kirjoitin Tuleeko meidän vauva näkymään blogissa ja somessa – postauksen, jossa mietin lasten näkyvyyttä somessa ja sitä millaisessa roolissa meidän vauva tulee olemaan blogissa ja somekanavissa.

Nyt seitsemän kuukautta myöhemmin allekirjoitan edelleen postauksen ihan täysin, mutta äitiys ja perhe-elämä on näkynyt postausaiheissa enemmän kuin osasin etukäteen ajatella. Arki pienen vauvan kanssa on innostanut minut kirjoittamaan useita blogitekstejä. Olen mm. pohtinut sitä miten äitiys on muuttanut minua, jakanut imetystarinani ja ahdistunut raskauskiloista. Olen kokenut äitiydestä kirjoittamisen ihanaksi. Vapauttavaksi. Olen saanut vertaistukea ja toivottavasti myös pystynyt antamaan sitä muille.

Siinä missä ennen luokittelin itseni tyyli- ja lifestylebloggaajaksi, nyt koen ensisijaisesti olevani lifestyle- ja perhebloggaaja (siitä voi tietysti olla montaa mieltä tarviiko blogia edes kovin tiukasti kategorisoida mihinkään lokeroon). Äitiys ja perhe-elämä on muuttanut minua, ja siitä on tullut  iso osa blogiani ja yksi blogini kantavista teemoista.

Välillä mietin olenko julkaissut Lydiasta ”liikaa” kuvia ja erityisesti kasvokuvia. Kun miettii kuinka paljon otamme hänestä kuvia ylipäätään, on blogiin ja someen päätynyt niistä ihan pieni murto-osa. Olen tyytyväinen siitä että en julkaissut tarkkoja kasvokuvia Lydiasta kun hän oli ihan vastasyntynyt. Ehkä jatkossakin suoraan edestäpäin otettujen kasvokuvien määrää blogissa voisi vähentää.
Kaiken kaikkiaan olen kokenut että vauvalla on ollut sopiva rooli blogissa. Hän kulkee mukana ja on osa blogia, mutta ei ole sen pääosassa. Tällä hetkellä tämä tyyli tuntuu hyvältä, mutta edelleenkin pohdin lapsen somenäkyvyyttä ja punnitsen asiaa aina tilanteen, aiheen, lapsen iän ja persoonan  mukaan.

Millaisia ajatuksia teillä on lasten näkyvyydestä somessa?

Lue myös:

Mitä vauva maksaa? Puolen vuoden kulut

Kaikki mikä synnytyksessä jännitti

Vauva-arjesta ja omasta ajasta

Luonnonkosmetiikkaa vauvan herkälle iholle

Mitä vauva tarvitsee? 6 hyödyllistä hankintaa

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *