Ikäväni sinne jää- Taanilinna

Taas tuli ikävä Tallinnaan. Varasin heti matkan ja hotellin Tallinnasta syyskuulle. Ihanaa! Heti tuli kyllä tunne, että kuinka uskallan kävellä tai mennä ratikalla perjantaina sinne hotelliin kello puolen yön jälkeen. Joudun vielä ottamaan käteistä mukaan, että saan maksettua sen hotellin. No lurps! Ehkä pärjään. En ole vielä koskaan tavannut mitään epämääräistä Tallinnassa, vaikka olen liikkunut siellä yksin yöllä. No kerran narkkarimuija kävi käsiksi, kun näytin keskisormea, kun hän ei jättänyt mua rauhaan. Tuli viiltohaava käteen, mutta muija lähti kävelemään, kun huusin hänelle kurkkusuorana.

Mutta ah niin ihana Tallinna. Toivottavasti sää on hyvä silloin ja olen itse terve. Nautin sitten kyllä joka hetkestä. Ajattelin ensin, että pitäisi päästä Viking Gracelle. Mutta nääh, yksi yö Tukholmassa maksaa liikaa ja mitään ei kerkiä näkemään. Tallinna on tuttu ja siellä on helppo liikkua. Nyt tulee syksylle parikin Tallinnan reissua, kun menemme vielä Viimsin kylpylään juhlimaan tädin 70-vuotis syntymäpäivää. Viimsin kylpyläkin on niin ihana paikka. I love Tallinn.

En kyllä asuisi enää Tallinnassa tai no asuisin, mutta en kävisi töissä huonossa ilmapiirissä ja raataisi kapitalistille liian pienellä palkalla. Viroon voi mennä nyt ihan matkailemaan. Tallinnassa on parasta Helsinki-karaoke. Sinne en nyt aio mennä, kun olen yksin matkassa. Vanha kaupunki on ihana. En ole varma ehtiikö sinnekään. Ehkä, kun kaupat sulkeutuu. Pitäisi ehtiä käydä Karnaluksin käsityökaupassa, ehkä ostaa kangasta. Vintage- Humanassa pitää käydä tsekkaamassa farkkuvalikoima. Tietenkin Stockalla, Kaubamajassa ja mahdollisesti Ulemistessa katsomassa entistä työpaikkaa. Ja lempparikaupat Berhska, Zara, Stradivarius ja Bull and Bear. Kirppiksille tuskin ehtii….

Tallinnassa on parasta myös se Ooppera. Muutamaan kertaan on tullut käytyä, kun sain lahjakortin oopperaan ja balettiin. Muuten en varmaan olisi käynyt. Ehkä elokuvissa menee jo se Almodovaran uusin elokuva. Uuuuu…suunnitelmia on tuhansia, miten ehtiä kaikki? Päivä kerrallansa. Toivottavasti matka toteutuu!

hyvinvointi suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *