Mukavaa adventtia työnhaun merkeissä!

Iik! Kohta tämä ensimmäinen Adventti on mennyt. Onneksi kello on vasta kuusi. Kello löi jo kuusi, lapset herätkää. Kuuntelin työhakemuksia tehdessä Carola Häggvistin joululaulua Himlen i min famn. Ruotsin kieli on paras buustaus tylsän työnhaun lomassa. Tänään paikkoja löytyi yllätyksellisen paljon taloushallinnon alalta. Sain rustattua peräti neljä hakemusta, kunnes kärsivällisyys loppui. Neljä hakemusta neljässä tunnissa, se on aika paljon. No haha!

Että joutuu kuppasia hakemuksia muuttamaan tuhanteen kertaan, että niistä saa sopivan joka yritystä kohti. Tämä vuosi on ollut kyllä antoisa, on ollut työhaastattelu per kuukausi. Viime kuussa oli haastattelu puhelimessa Assistant Controllerin paikkaan. Ihmettelen kovasti, kyllä, että miksi hakuaikaa oli jatkettu 5.12 saakka. Haastattelija kertoi, että heille oli tullut 30 hakemusta. Ja entinen Assistant Controller lähtee 6.12. Siis mitä helkkaria? Tosi pateettista, että tuosta 30:stä ei nyt löydy sopivaa. Hain keväällä yhtä Accountantin paikkaa. Samantyylinen paikka tuli heti uudelleen hakuun. Hain yhtä toista Assistant Controllerin paikkaa Tampereelta, sama paikka tai samantyylinen tuli hakuun heti perään. Kuuluisa Tilitarkastusfirma haki tilintarkastajaa ilman työkokemusta vähän aikaa sitten. Mikä työnantajia vaivaa, että monista kymmenistä hakijoista kukaan ei kelpaa? On kaikki koeajat ja kaikki, että voi potkasta pellolle.

Sitten, kun katsoo omaa työkaveria, joka määrättiin mulle kaveriksi oppimaan uusia työtehtäviä, ei hän mitään tee. Ihan täysin ulospotkastava tapaus ja tälläisiä ovat firmat täynnä! Eikä ole yhtää kiinnostunut oppimaan niitä hänelle määrättyjä työtehtäviä. Kirjoitin hänelle kerran Skypessä, että otat sieltä listasta omatoimisesti niitä laskuja, ja katsot, että mitä osaat tehdä. Muija lusmuaa vaan ihan muissa työjonoissa. Hyvä, että edes siellä! Haha! Saa nähdä nyt, kun olen lomalla 6.12, että mitä se prouva tekee päivän aikana. Tuskin mitään. Mutta hän voi yllättää positiivisesti!

Mietin aina omia tuttavia, että minkä tyylisiä he ovat, kun heillä ei ole ollut vaikea saada työtä. On kaksi yhdistävää tekijää. No kolme. He ovat naisia, todella kivannäköisiä ulkoisesti, koulutukseltaan Tradenomeja. Yksi on Proviisori. Melkein kyllä sanoisin, että Tradenomilla tutkinnolla on helpompi saada töitä kuin KooTeeÄmmällä. Ja eihän se koulutus tietenkään autuaaksi tee, eihän sillä lopuksi ole merkitystä. No miehet tietenkin saavat töitä hieman helpommin, riippuen alasta. Meidän firmassa on suhdeluku 83% miehiä, loput naisia. Naiset työskentelevät meidän firmassa lakipalveluissa, taloudessa ja henkilöstöhallinnassa (HR:llä). Controlleja, kun katsoo, kun he olivat meillä käymässä, oisko heitä ollut about 20, melkein kaikki olivat miehiä. Mutta on meissä naisissakin vikaa. Meillä on sisarkateutta. Me tapellaan aina. Ei meillä ole mitään hyväveliverkostoja. 

Vapaa-aika alkaa nyt. Pitää jatkaa työnhakua tiistaina. Pääasia, että se oman kaupungin unelmafirman paikka tuli haettua.

Työhaastattelua odotellessa (haha!), Hömppäellu

WP_20181201_19_51_27_Pro.jpg

     Jouuuuu! Happy 1st Advend!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *