Työnhaku; kannattaako samanlaista paikkaa hakea?

Ihmettelen aina tuttaviani, jotka hakevat aina tasan samanlaista työpaikkaa, kuin jossa jo ovat. Ehkä työnkuva saattaa vähän muuttua, ja työkaverit ovat erilaisia, mutta miksi hakea työpaikkaa tasan samalla työnkuvalla? Tavallisesti en hae enää mitään sellaista, jonka jo osaan. Ongelma on se, että en oikeastaan saa mitään työtä. Nyt kuitenkin unelmafirmassa on auki samanlainen työ kuin minulla jo on. Mietin aina, että kannattaako hakea? Ajattelin kuitenkin hakea, kun tiedän, että palkka on siellä parempi. Se työ on oikeasti helppoa, mutta mitään se ei anna ja siinä ei kehity eikä se edistä uraa. Työkaveritkin nyt ovat aina mitä ovat, pääsääntöisesti ihminen on samanluonteinen, vaikka paikat muuttuu. Työnkuvasta en tiedä, onko se ihan samaa, mutta toivottavasti ei. Ja onneksi sinne on taas paljon hakijoita, että tuskin pääsen edes haastatteluun.

Omaa työnkuvaani vihaan. Onko oikeus vihata omaa työtään? Ei mikään työ ole niin kamalaa, että sitä ei voisi tehdä. Mun työ on kyllä tylsää, kiireistä. Inhottavia työkavereita, kyykyttäviä firman sisäisiä yhteistyökumppaneita, aina urputtavia ja uhkailevia asiakkaita. Ikuista muiden työntekijöiden muistuttamista, tee sitä, tee tätä ja tee vähän kiireesti, kun meitä on muistutettu. Alipalkattua hommaa, jossa hankittua koulutusta ja hyvää kielitaitoa ei voi käyttää. En tekisi, jos olisin rikkaampi. Ei kai kukaan kävisi töissä, jos muuten pärjäisi rahallisesti?

Mutta mietin, että kannattaako mun hakea sitä saman työkuvan paikkaa? Millä mä selitän sitä motivaatiota, kun sitä ei ole nytkään? Haluan tietenkin nähdä, minkälaisia ihmisiä siellä on töissä. Haluan tietää, miten se sama työ tehdään toisessa paikassa. Haluan tietää, kuinka paljon siellä muistutetaan työntekijöitä. Haluan nähdä minkälaista se johtaminen on siellä. Mutta millä mä pääsen uralla eteenpäin, kun teen jatkuvasti samaa kuraa, jota kukaan ei arvosta?  Sitä paitsi osaan sen työnkuvan jo ulkoa. Mutta parempi palkka houkuttaa, ja se, että työ sijaitsee kotikunnassa, jossa minulla on jo asunto. Riittävätkö ne motiiviksi? Työ olisi vuoden pätkätyö. Lyhempikin aika kelpaisi…

Oisko mulla sinne jotakin annettavaa? Pitää kysyä siltä mieheltä, jonka sähköpostiosoitteen he antoivat ilmoituksessa. Tuskin hän vastaa, ei herroilla ole tapana vastailla. Mutta kokeilla saa.

 

Kamerakuvat 208.jpg

Kuva Lofooteilta Elokuussa 2015

 

 

Kommentit (2)
  1. Jos paikka on unelmafirmassa auki, hakisin samaa työnkuvaa sillä siitä on helpompi yrityksen sisällä kivuta muihin hommiin, ku näyttää ensin taitonsa tuossa. Jos ei jaksa sitä uutta hommaa odotella siis ja vaihtoa kaipaa heti.

    1. Voi kiitos shiki! Kiitos kannustuksesta! Ihmeitä todellakin tapahtuu. Hain sitä paikkaa, ja kirjoitin sille managerille ja kysyin, että miten se työ siellä tehdään. Vähän, että voi verrata, että miten se meillä tehdään. Katsotaan nyt vastaako hän. Ei ollut mitään puhelinnumeroa, että voisin soittaa ja kysyä. Vaikka keskuksen kautta kyllä pääsis puhumaan, kun tietää nimen. Ei jaksa kiusata!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *